Eiropas Sporta nedēļas ietvaros 20 Latvijas pilsētās izvietoti kopumā 430 orientēšanās kontrolpunkti, kas būs pieejami līdz pat 31. oktobrim, tā aicinot un dodot iespēju iedzīvotājiem būt aktīviem ikdienā.

LSFP veidotajā video pamācībā #BeActive vēstneši Anna Andersone ar ģimeni – vīru Kārli, meitām Karlīnu un Elīzu, un sportisko mammu Guntu Lebedoku - stāsta un rāda, kā piedalīties izaicinājumā.

Sev izdevīgā laikā un vietā dodies pastaigā, skrējienā vai braucienā ar velosipēdu, lai meklētu kontrolpunktus un tādejādi rūpētos par savu labsajūtu un veselību. Aktīvākie un azartiskākie var piedalīties #BeActive izaicinājumā – vismaz 5 reizes veicot kādu no distancēm, atzīmējoties ne mazāk kā 7 kontrolpunktos katrā, dalībnieki piedalīsies izlozē par balvām!

Visu 20 Latvijas reģionu orientēšanās kartes, kā arī izaicinājuma noteikumi – kā piedalīties meklējami: www.beactive.lv/takas.

Izaicinājumā var piedalīties individuāli vai komandā. Prasme orientēties noderēs, bet nav obligāta, lai dotos distancē. Trasē var doties jebkurā sev ērtā dienā un laikā – var gan iet, gan skriet, gan arī – vairums kontrolpunktu sasniedzami ar velosipēdu. Viss, kas nepieciešams, ir piemērots apģērbs un mobilais telefons. Atceries, ka fiziskās aktivitātes ir vienkāršākais veids, kā parūpēties par savu veselību ilgtermiņā, tāpēc #piecelies un piedalies kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem! Tāpēc – iepazīstieties ar nolikumu, reģistrējieties www.beactive.lv/takas un sekojiet instrukcijām.

Izaicinājums tiek organizēts Eiropas Sporta nedēļas ietvaros, Latvijas Sporta federāciju padomei sadarbojoties ar Latvijas Orientēšanās federāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!