Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Skandaloza spēle trešdien norisinājās Nīderlandes kausa pusfinālā starp diviem principiāliem pretiniekiem futbolā, kā rezultātā viens no līdzjutējiem, metot priekšmetu no tribīnēm, pārsita galvu Amsterdamas "Ajax" pussargam Devijam Klāsenam.

Nīderlandes kausa pusfinālā "Ajax" futbolisti trešdien viesos ar 2:1 uzvarēja Roterdamas "Feyenoord", tādējādi sasniedzot finālu.

Tieši Klāsens 51. minūtē panāca 2:1, kas pēcāk izrādījās uzvaru nesošie vārti. Golu viņš devās atzīmēt pie stūra sitiena karodziņa, taču mirkli vēlāk viņam pa galvu trāpīja kāda līdzjutēja mests priekšmets. Šādi galva tika pārsista un asiņoja.


Pēc šī incidenta tiesnesis aptuveni uz 30 minūtēm apturēja spēli, futbolistiem dodoties uz ģērbtuvēm. Policija pēcāk paziņoja, ka aizturējusi 32 gadus vecu vīrieti.


Īsi pēc spēles atsākšanās Klāsens tika nomainīts, jo neesot juties labi. "Starp spēlētājiem bija izveidojušās nelielas nesaskaņas, tāpēc devos izšķirt strīdu, taču tad man pa galvu trāpīja kāds priekšmets," Amsterdamas kluba mājaslapā citēts Klāsens. "Sākumā tas bija sāpīgi, taču pēc tam manī tas radīja pamatīgas dusmas. Pie sevis domāju: kā tas vispār ir iespējams?"

Pussargs nenoliedza, ka pēcāk viņam radušās problēmas ar koncentrēšanos, un palikšana laukumā nebūtu palīdzējusi ne pašam, ne komandai.

Jau spēles sākumā neiztika bez problēmām. Cīņas sākums tika aizkavēts par vairākām minūtēm, jo stadionā pirotehnikas dēļ bija milzīgi melni dūmi, turklāt dažas sekundes pēc mača sākuma tas tika apturēts, lai ļautu dūmiem izklīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!