Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas autosportists Lūiss Hamiltons labojis to F-1 rekordu, kuru kopš 2006. gada ilgstoši uzskatīja par neaizsniedzamu. "Mercedes" dominance turbo hibrīdu dzinēju ērā ļāva viņam apsteigt leģendārā Mihaela Šūmahera uzvaru rekordu, turklāt šobrīd nekas neliecina, ka Hamiltons nekļūs par rekordistu arī izcīnītajos čempionu titulos.

30 gadu vecumā es varu teikt, ka F-1 čempionātam kaut kādā līmenī sekoju aptuveni 20 gadus. Protams, būdams nepilnus 10 gadus vecs čempionātam sekoju daudz citādāk nekā to daru tagad. Tajos tālajos laikos, kad F-1 čempionātu Latvijā bez maksas rādīja nu jau likvidētais televīzijas kanāls LNT, svētdienās mēdzu saviem rotaļu biedriem teikt, ka nu man jādodas mājās, jo televīzijas programmā biju skaidri piefiksējis, cikos sākas nākamais posms. F-1 man vienmēr devis gan aizraujošus momentus pie televizora ekrāna, gan vissaldākās snaudas.

Šūmahers bija pirmais sportists, par ko izteikti fanoju. Tiesa, tas bija laiks, kad viņš bija "Ferrari" komandā. Iespējams, ka tajā laikā nemaz nezināju par viņa tituliem "Benetton" sastāvā. Mikas Hakinena divi čempiona tituli manī radīja diezgan izteiktu nepatiku pret "McLaren", kas saglabājās ilgu laiku. Pārdzīvoju arī tad, kad Šūmahers lauza kājas smagajā avārijā Silverstonas trasē, priecājos, kad viņš atgriezās Malaizijas posmā un šķietami rotaļīgi izcīnīja uzvaru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!