Foto: F64

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns jau tuvāko divu dienu laikā varētu kļūt par sava jaunākā brāļa Dāvja komandas biedru Serbijas čempionvienībā Belgradas "Partizan", pavēstījis komandas galvenais treneris Duško Vujosevičs.

Kā zināms, viens no Latvijas izlases līderiem, pašreiz 24 gadus vecais Dairis Bertāns, pagājušajā vasarā no Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" pārgāja uz Spānijas vienību "Bilbao Basket". Šajā sezonā viņš Bilbao klubā kļuvis par vienu no līderiem, tomēr pēdējā laikā vienību piemeklējušas nopietnas finansiālas problēmas, kas jau nedēļu radījušas spekulācijas par spēlētāja pāreju uz Belgradu.

Tagad pārejas iespējamība apstiprināta arī oficiālā līmenī, Vujosevičam izsakoties, ka skaidrība būs pavisam drīz.

"Ar Dairi runājam mēs un "Crvena Zvezda" klubs, bet palikšana Bilbao atkarīga no viņa," Vujosevičs citēts portālā "mondo.rs". "Ja viņš izvēlētos Serbiju, būtu tikai dabiski, ka pievienotos komandai, kurā jau spēlē brālis. Gaidīsim viņa lēmumu, kuram vajadzētu būt zināmam dienas vai divu laikā."

Šajā sezonā Spānijas basketbola čempionātā (ACB) Bertāns 14 mačos vidēji guvis 11,4 punktus, bet Eiropas kausa sacensībās viņš desmit cīņās izcēlies ar vidēji 12,2 punktiem.

Šobrīd 21 gadu vecais Dāvis Bertāns uz "Partizan" komandu pārgāja 2012.gada janvārī, kad atstāja finansiālas problēmas skārušo Slovēnijas komandu Ļubļanas "Union Olimpija", noslēdzot četru gadu līgumu. Pagājušās sezonas Serbijas čempionāta noslēdzošajā finālspēlē viņš guva krustenisko saišu traumu un laukumā beidzot varētu atgriezties martā.

2011.gada vasarā jaunāko Bertānu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kas par latvieti bija izrādījusi nopietnu interesi jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!