Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas "Pelicans" aizvadījusi tās regulārās sezonas noslēdzošo spēli, ar rezultātu 103:112 (19:18, 37:38, 23:32, 24:24) piekāpjoties līgas čempioniem Goldensteitas "Warriors".

Rūjienietis laboja savu personīgo spēles laika rekordu, pret "Warriors" laukumā atrodoties 26 minūtes. Taču šajā spēlē Bertāns nespēja realizēt gan divus izpildītos divpunktu metienus, gan abus izmestos trīspunktniekus.

Latviešu basketbolists atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm un vienu noteikumu pārkāpumu, bet komanda, viņam esot laukumā, pretiniekiem piekāpās ar septiņu punktu deficītu.

"Warriors" vienība pirms spēles jau bija nodrošinājusi pirmo vietu Rietumu konferencē ar 56 uzvarām 80 spēlēs, kas ļāva galvenajam trenerim Stīvam Kerem nepieteikt spēlei tādus basketbolistus kā Kevinu Durantu un Kleju Tomsonu.

Savukārt "Pelicans" vienība sezonu noslēgusi ar 33 izcīnītām uzvarām un to pabeigs 12. vai 13. vietā Rietumu konferencē.

Tādējādi noslēgusies arī Daira Bertāna pirmā sezona NBA. 29 gadus vecais aizsargs sezonas gaitā izmantoja iespēju doties uz ASV, pēc abpusējas vienošanās pārtraucot sadarbību ar basketbolista iepriekšējo komandu Milānas "Olimpia".

Bertāns basketbola Mekā debitēja 10. martā, bet kopā NBA paspēja aizvadīt 12 spēles, kuru laikā izcēlās ar 34 punktiem jeb vidēji 2,8 "ačiem" spēlē. Basketbolists trīs atsevišķas reizes guva sešus punktus vienā spēlē, kas šobrīd saucams par viņa NBA rezultativitātes rekordu.

Ņūorleānas klubs gaidāmajā vasarā varēs lemt, vai turpināt sadarbību ar Bertānu, kuru ar vienību saista noslēgts līgums pēc principa 1+1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!