Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izbraukumā ar 109:120 piekāpās Oklahomasitijas "Thunder".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes, kuru laikā trāpīja trīs tālmetienus (3/5). Viņš izcīnīja arī divas atlēkušas bumbas un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -4.

"Mavericks" komandā 27 punktus un 16 atlēkušās bumbas sakrāja Kristians Vuds, Spensers Dinvidijs izcēlās ar 21 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm, savukārt Tims Hārdevejs sameta 19 punktus.

Šejs Gildžess-Aleksandrs guva 33 punktus "Thunder" labā, 18 punktus pievienoja Lugencs Dorts.

"Mavericks" zvaigzne Dončičs šajā spēlē nepiedalījās sāpošas potītes dēļ, tādējādi izpalika divu viņa duelis laukumā ar Gildžesu-Aleksandru. Abi šajā sezonā ir rezultatīvāko spēlētāju TOP 5.

"Thunder" basketbolisti otrajā ceturtdaļā veica izrāvienus 18:4, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 16 punktu pārsvaru (66:50). Dalasas komandas basketbolisti ceturtajā ceturtdaļā deficītu samazināja mazāku par desmit punktiem, taču atspēlēšanās šoreiz izpalika.

"Mavericks" ar 23 uzvarām un 18 zaudējumiem šobrīd ierindojas ceturtajā vietā NBA Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!