Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva divus punktus, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 111:103 savā laukumā pārspēja Jūtas "Jazz" vienību.

Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, un viņš laukumā pavadīja 14 minūtes, kuru laikā trāpīja vienu no trīs divpunktu metieniem, bet vienīgais izpildītais tālmetiens bija neprecīzs. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli un pārtvēra vienu bumbu. Spēli Bertāns noslēdza ar vienu personisko piezīmi un +/- rādītāju +9.

"Mavericks" labā Luka Dončičs izcēlās ar 35 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām, kas ir viņa sezonas rekords. Viņa kontā arī septiņas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas. 23 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet 21 punktu sameta Dorians Finnijs-Smits.

"Jazz" rindās Bojans Bogdanovičs guva 21 punktu, bet 19 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Donovana Mičela kontā.

Šajā mačā "Mavericks" jau no pirmajām minūtēm turējās drošā vadībā, un visas spēles garumā Jūtas komandai neļāva pārņemt vadību. Laukumā ar asumiem izcēlās Dončičs un "Jazz" centra spēlētājs Rūdijs Gobērs, un viņi vispirms saķērās pirmā puslaika izskaņā. Gobērs nopelnīja tehnisko piezīmi par sitienu ar elkoni Dvaitam Pauelam. Slovēnis vēl provocēja Gobēru uz otro tehnisko piezīmi, bet tas viņam neizdevās.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 40 uzvarām 65 spēlēs ierindojas piektajā vietā, bet "Jazz" ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!