Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas duelī regulārā čempionāta labākā komanda Milvoki “Bucks” svētdien ar rezultātu 118:115 pagarinājumā pārspēja Maiami “Heat”, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot pirmo uzvaru un panākot 1-3.

Uzvarētājiem 36 punktus guva Kriss Midltons, kurš 6,4 sekundes pirms pagarinājuma beigām iemeta arī svarīgu tālmetienu. “Bucks” līderis Jannis Adetokunbo potītes savainojuma dēļ nospēlēja tikai 11 minūtes, taču pamanījās gūt 19 punktus. Vēl pa 14 punktiem pievienoja Brūks Lopess un Ēriks Bledso, kuram arī 10 atlēkušās bumbas un sešas piespēles. “Heat” sastāvā 26 punkti, 12 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles Bema Adebajo kontā, 20 punktus guva Dankans Robinsons, 18 punktus guva Džejs Krauders, savukārt pa 17 punktiem sameta Džimijs Batlers un Gorans Dragičs.

Adetokunbo dalība mačā pirms spēles bija neskaidra potītes savainojuma dēļ, taču viņa sniegums spēles sākumā bija spīdošs. Otrās ceturtdaļas sākumā viņš savainojumu atsvaidzināja un spēli vairs nevarēja turpināt. Tomēr Midltons uzņēmās līdera lomu un turēja savu komandu cīņā. Abas vienības spēkojās līdzīgi. Pamatlaika izskaņā “Heat” bija vadībā ar 107:106, bet Donte Divičenzo ar soda metienu ieveda spēli pagarinājumā. Papildlaikā “Heat” komandas uzbrukums apstājās un “Bucks” pārņēma vadību (116:112), un to izdevās nosargāt līdz spēles beigām.

Citā spēlē Losandželosas “Lakers” ar 117:109 pārspēja Hjūstonas “Rockets”, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Entonijs Deiviss guva 34 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Lebrons Džeimss guva 28 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un deviņas reizes rezultatīvi piespēlēja. Markīfs Moriss, nākot laukumā no rezervistu soliņa, pievienoja vēl 16 punktus. “Rockets” labā Džeimss Hārdens sameta 27 punktus, bet 24 punktus guva Ēriks Gordons.

Pirmajā puslaikā “Lakers” basketbolisti laukumā bija pārliecinoši labāki, tomēr “Rockets” spēja atspēlēties un trešajā ceturtdaļā pat izvirzījās vadībā. Tomēr mača pēdējās desmit minūtēs “Lakers” atguva vadību un spēli noveda līdz uzvarai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!