Foto: AFP/Scanpix

Par pirmajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfinālistiem trešdien kļuva Memfisas "Grizzlies" un Maiami "Heat" basketbolisti.

Lai sērijā līdz četrām uzvarām pārvarētu Rietumu konferences pusfinālu, "Grizzlies" spēlētājiem vajadzēja piecus mačus ar aizvadīta gada finālisti Oklahomsitijas "Thunder", kurai nevar palīdzēt viens no līderiem Rasels Vestbrūks. Pēdējā mačā Memfisas komanda ar rezultātu 88:84 (18:21, 32:15, 14:24, 24:22) uzvarēja "Thunder", un sērijā triumfēja ar 4-1.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem ar 28 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Zeks Rendolfs, bet 13 punkti un 11 rezultatīvas piespēles Maika Konlija kontā. Savukārt "Thunder" sezonas pēdējā spēlē Kevins Durants guva 21 punktu, bet Serdžs Ibaka sameta 17 punktus.

"Grizzlies" vienībai Rietumu konferences finālā būs jāspēkojas ar Sanantonio "Spurs" un Goldensteitas "Warriors" pāra uzvarētāju. Pēc piecām spēlēm "Spurs" ir vadībā ar 3-2.

Tikmēr Austrumu konferences pusfināla piektajā spēlē čempionvienība Maiami "Heat" ar 94:91 (30:21, 17:32, 22:24, 25:14) savā laukumā pārspēja Čikāgas "Bulls", sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-1.

Rezultatīvākais Maiami kluba rindās bija Lebrons Džeimss, kurš sameta 23 punktus, izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kamēr Dveins Veids pievienoja 18 punktus. Tikmēr "Bulls" komandā ar 26 punktiem un 14 atlēkušās bumbām izcēlās Karloss Būzers.

"Heat" vienību Austrumu konferences finālā sagaida spēkošanās vai nu ar Indiānas "Pacers", vai ar Ņurokas "Knicks". Sērijā līdz četrām uzvarām otrā konferences pusfinālā vadībā ar 3-1 ir "Pacers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!