Foto: DELFI

Zaudējumus FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs trešdien piedzīvoja latviešu basketbolistu Lienes Jansones un Elīnas Babkinas pārstāvētās komandas, bet pie panākumiem tika Anetes Jēkabsones-Žogotas un Zanes Tamanes pārstāvētās vienības, pēdējai izceļoties ar "double-double".

Jansones pārstāvētā Tarsusas "Belediye" komanda no Turcijas A grupas sestajā spēlē ar 73:74 (18:16, 25:19, 16:22, 14:17) izbraukumā piekāpās Polijas vienībai Krakovas "Wisla Can-Pack".

Latviete laukumā pavadīto 19 minūšu un 14 sekunžu laikā guva divus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu, bet kļūdoties vienīgajā tālmetiena mēģinājumā.

Jansone mača gaitā tika pie trim atlēkušajām bumbām, kā arī pieļāva vienu kļūdu.

A apakšgrupas kopvērtējumā Ievas Kubliņas pārstāvētā Ungārijas komanda Ģēras "Hat-Agro UNI" ar trim uzvarām trīs spēlēs ieņem piekto vietu, bet pēdējā, septītajā, pozīcijā ar vienu panākumu sešos mačos atrodas "Belediye" komanda.

Savukārt Babkinas pārstāvētā Rumānijas čempionvienība Tirgovištes "Municipal" sestajā turnīra cīņā B apakšgrupas ietvaros ar 78:93 (20:14, 14:31, 21:20, 23:28) izbraukumā zaudēja Slovākijas komandai Košices "Good Angels".

Babkina nospēlēto 36 minūšu un 52 sekunžu laikā guva 13 punktus, realizējot visus trīs divpunktu metienus, divus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Latviete bija savas komandas trešā rezultatīvākā spēlētāja.

Vēl Babkinas kontā piecas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, kā arī pa vienai atlēkušajai bumbai un pārtvertai piespēlei.

Tikmēr Tamanes pārstāvētā Orenburgas "Nadežda" komanda no Krievijas izbraukumā ar 80:70 (21:16, 21:18, 26:21, 12:15) pārspēja Francijas vienību "Arras".

Tamane nospēlēto 26 minūšu un 45 sekunžu laikā guva 12 punktus, realizējot sešus no 11 divpunktu metieniem. Tas viņu padarīja par savas vienības trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Vēl latvietes kontā desmit atlēkušās bumbas, kas bija otrs labākais rādītājs komandā, viena rezultatīva piespēle un divas kļūdas.

B apakšgrupas kopvērtējumā "Nadežda" komanda ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņem ceturto vietu, "Municipal" ar trim panākumiem sešos mačos atrodas pozīciju zemāk, bet Anitas Teilānes pārstāvētā Ungārijas vienība Šopronas "UNIQA Euroleasing" ar vienu panākumu sešos mačos ir priekšpēdējā, sestajā, vietā.

Citviet pie sestā panākuma sešās cīņās tika Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kas C grupas mačā ar 71:70 (19:15, 17:23, 19:14, 16:18) izbraukumā pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray".

Latviete šoreiz laukumā pavadīja astoņas minūtes un 36 sekundes, kuru laikā punktus neguva, kļūdoties vienīgajā divpunktu metiena mēģinājumā. Viņas kontā viena personīgā piezīme.

UGMK komanda C apakšgrupas kopvērtējumā ir pirmajā vietā, sešos mačos cīnoties bez zaudējumiem.

Šogad turnīrā 21 komanda sadalīta trijās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas spēlēm automātiski kvalificēsies katras apakšgrupas četras labākās komandas un divas labākās piekto vietu ieguvējas. Ja "Final Eight" turnīra rīkotāja - UGMK komanda - savā grupā iekļūs pirmajā pieciniekā, tad izslēgšanas turnīram kvalificēsies visas piektās vietas ieguvējas.

Astotdaļfinālā sērijas ilgs līdz vienas komandas divām uzvarām. Izslēgšanas turnīra pārus noteiks pēc komandu uzvaru un zaudējumu bilances regulārajā čempionātā.

Savukārt "Final Eight" sacensībās astoņas komandas tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa četrām vienībām katrā, bet pusfinālam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!