Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "SilJa", kas vēl līdz 2019./2020. gada sezonas pārtraukumam tika dēvēta par "Jūrmala"/"Betsafe", prezidents Edgars Jeromanovs pēc komandas darbības pārtraukšanas savā sociālajā tīkla "Facebook" profilā publicējis pateicību visiem, kas palīdzēja kluba darbā, tostarp arī Jūrmalas domei.

Jau vēstīts, ka 26. martā "SilJa" paziņoja, ka pārtraukusi savu darbību, skaidrojot to ar Jūrmalas pilsētas domes atbalsta trūkumu. "Jūrmalas domes vadītājs un viņa kolēģi, pretēji solītajam un ignorējot oficiāla iepirkuma rezultātus, no 2019. gada augusta vidus, aizbildinoties ar birokrātiskām procedūrām, nebeidzamiem solījumiem un meliem – "paņēma un uzmeta," savā paziņojumā rakstīja klubs.

"Kaut atbalstu saņēmām tikai divās no trim sezonām, jāsaka paldies arī Jūrmalas pilsētai, neskatoties uz "saistību izpildi" un "uzmešanu" nevienam neizprotamu iemeslu dēļ," rakstīja Jeromanovs. "Arī šajā sezonā ar šo atbalstu rēķinājāmies, jo tas tika apsolīts jau vasarā tāpat, kā iepriekšējās divās sezonās, bet... Jebkurā gadījumā Jūrmala tomēr divas sezonas bija mūsu ģenerālsponsors, palīdzēja basketbolam attīstīties pilsētā un deva daudziem iespējas sevi pierādīt kā labiem profesionāļiem. Žēl, ka visam bija jābeidzas šādi, jo bez pilsētas solītā atbalsta komandu nemaz nebūtu veidojuši. Plānojot budžetu un veidojot komandu, rēķināmies ar neparedzētiem gadījumiem un situācijām, bet ne ar ģenerālsponsora neizprotamu atteikumu sezonas noslēdzošajā fāzē."

Jau vēstīts, ka Jūrmalas dome naudas nepiešķiršanu basketbola klubam skaidroja ar to, ka viena juridiska persona nevar saņemt vairāk kā 200 000 eiro publiskā finansējuma trīs gadu periodā.

Jūrmalas basketbola klubs 2018. gadā izcīnīja Baltijas Basketbola līgas (BBL) sudraba medaļas, kā arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs ieņēma trešo vietu.

Šosezon jūrmalnieki Latvijas-Igaunijas basketbola līgā pirms koronavīrusa radītā pārtraukuma ieņēma sesto vietu 14 komandu konkurencē, bet starp Latvijas komandām atradās ceturtajā pozīcijā, tādējādi izpelnoties šo vietu arī līdz galam neizspēlētajā LBL sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!