Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc sestdienas spēles pret Klīvlendas "Cavaliers" ir iegājis Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, liecina līgas statistika.

Pēc spēles pret "Cavaliers", kurā Porziņģis guva 19 punktus, realizēja vienu tālmetienu un izpildīja četrus no sešiem soda metieniem, viņš ir kļuvis par pirmo debitantu NBA vēsturē, kurš sezonas laikā guvis vairāk kā 1000 punktus, izcīnījis 500 atlecošās bumbas, iemetis 75 trīspunktniekus un bloķējis 100 metienus.

Šobrīd 20 gadus vecā Porziņģa kontā ir 1012 punktu, 131 bloķēts metiens, 79 realizēti tālmetieni un 516 atlecošās bumbas.

Kristaps Porzingis does something no rookie has done before #MakeHistory

A photo posted by Bleacher Report (@bleacherreport) on Mar 26, 2016 at 4:58pm PDT

Rezultativitātes ziņā labākā spēle šosezon Porziņģim bija mačs pret Čikāgas "Bulls" 23. martā un pret Šarlotas "Hornets 17. novembrī, kuros viņš guva 29 punktus. Visvairāk atlēcošās bumbas viņš ieguva 11. novembra spēlē pret Šarlotas "Hornets" - 15, bet labākais bloķēto metienu skaits bija 16. decembra spēlē pret Minesotas "Timberwolves" un 21. novembrī pret Hjūstonas "Rockets" - septiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!