Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" uzbrucējam Taurīnam Prinsam konstatētas pozitīvas Covid-19 analīzes, kuru dēļ "Nets" pamatpiecnieka uzbrucējs nevarēs piedalīties līgas noslēguma turnīrā Orlando, ziņo medijs ESPN.

Tādējādi Prinss kļuvis jau par trešo "Nets" spēlētāju, kurš nespēlēs Covid-19 dēļ. Ar slimību inficējušies arī Spensers Dinvidijs un Deandrē Džordans. Savukārt personīgu iemeslu dēļ turnīrā nespēlēs Vilsons Čandlers, bet savainojumi liedz to darīt Kairijam Ērvingam, Kevinam Durantam un Nikolasam Klakstonam.

Prinsa gadījumā piedalīties turnīrā liedz brīdis, kurā viņš inficējies ar Covid-19. Nepieciešams būtu ilgs laiks līdz viņš izietu visus Orlando paredzētos drošības protokolus un vispār drīkstētu piedalīties treniņos. Viņa ķermenis nebūtu gatavs atgriezties uz basketbola laukuma, uzsver ESPN.

Prinsam šī bija ceturtā sezona NBA, uzbrucējam pagājušajā vasarā kā brīvajam aģentam pārejot no Atlantas "Hawks" vienības uz Bruklinas klubu. Tieši viņš aizstāja Rodionu Kurucu pamatpiecniekā, 61 no 64 spēlēm uzsākot no mača pirmajām sekundēm. Prinss vidēji mačā atzīmējās ar 12,1 punktiem un 6,0 atlēkušajām bumbām.

Kurucam konkurenci trešā un ceturtā numura pozīcijās vēl var sagādāt Džo Heriss, Džanans Musa un Timotejs Luvavu. Tiesa, Latvijas basketbolists ir vienīgais, kurš regulāri pilda ceturtā numura funkcijas.

Bruklinas komanda gan patur iespēju parakstīt īslaicīgus līgumus ar trim basketbolistiem, kuri aizstās Orlando neesošos basketbolistus.

Jau ziņots, ka Kurucs paudis apņēmību izmantot sev pienākušo iespēju un vēlas ar komandu pārvarēt izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

"Nebiju īsti nikns vai vīlies tāpēc, ka esmu gājis tam cauri "Barcelona" komandā. Zinu, ka situācija mainījās, mums tagad bija daudz veterānu, kuriem bija jāspēlē. Saglabāju gatavību spēlēt, smagi strādāju un gaidīju savu iespēju. Tagad tā ir klāt, un būšu priecīgs to izmantot," izteicās Kurucs.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!