Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs ceturtdien atgriezās ierindā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" rindās, epizodiski piedaloties uzvarētā spēlē pret līgas līderi Filadelfijas "76ers" vienību.

Bruklinas "Nets" mājās uzvarēja ar rezultātu 122:109 (28:26, 37:25, 29:33, 28:25). Komanda spēli aizvadīja īpašās formās, kuras Ņūdžersijas "Nets" klubs valkāja 1990./1991. gada sezonā.

Rodions Kurucs ierindā atgriezās pēc divu spēļu izlaišanas potītes savainojuma dēļ. Cēsnieks laukumā pabija spēles pēdējās 1:27 minūtes, kad mača liktenis jau bija noteikts. Sev atvēlētajā laikā Kurucs spēles protokolā neatzīmējās.

Latvijas basketbolists pagaidām piedalījies četrās no deviņām "Nets" šīs sezonas spēlēm, vidēji mačā gūstot 0,7 punktus.

Bruklinas komanda pirmoreiz šosezon spēlēja gan bez superzvaigznes Kevina Duranta, gan bez saspēles vadītāja Kairija Ērvinga. Jau ziņots, ka Durantam pašlaik jāievēro Covid-19 drošības protokols, bet Ērvings maču izlaida personīgu iemeslu dēļ. "Nets" galvenais treneris Stīvs Nešs medijiem atklāja, ka viņam šie iemesli arī nav zināmi.

Tas gan neliedza laukuma saimniekiem jau no pašām pirmajām spēles minūtēm izveidot desmit punktu pārsvaru. Saspēles vadītāja Šeika Miltona centieni ceturtdaļas beigās gan ļāva Filadelfijas basketbolistiem sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem.

Otrajā ceturtdaļā "76ers" pat izvirzījās vadībā, taču tam sekoja varens "Nets" izrāviens. Džo Herisa trāpīts tālmetiens ļāva Bruklinas komandai jau sasniegt rezultātu 65:49. Tieši pirms spēles pēdējās ceturtdaļas "76ers" spēja pietuvoties līdz astoņu punktu atstatumam, bet mājinieki šos draudus tūlīt pat novērsa, spējot izcīnīt diezgan pārliecinošu uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 28 punktiem bija Heriss, kurš realizēja sešus no deviņiem tālmetieniem. Savukārt ar 22 punktiem un 10 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kariss Leverts. Zaudētāju rindās ar 24 punktiem atzīmējās Miltons, bet 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas centra pozīcijas spēlētājam Džoelam Embīdam.

Jāmin, ka īsi pirms spēles "76ers" komandas vadība uzzināja par pozitīvu Covid-19 testu aizsargam Setam Karijam, vēstī medijs ESPN. Basketbolists uzreiz tika izolēts no vienības, kā arī pameta arēnu. Komanda šobrīd palikusi Ņujorkā, kur visiem tās basketbolistiem būs jāuzsāk karantīna, kamēr tiks noskaidrots vairāk par Karija kontaktpersonām, ziņo medijs "The Athletic".

Filadelfijas klubs ar septiņām uzvarām deviņos mačos saglabā pirmo vietu Austrumu konferencē un visā līgā, bet "Nets" ar pieciem panākumiem tikpat spēlēs pakāpusies uz septīto vietu Austrumos. Nākamo spēli "Nets" vienība aizvadīs jau piektdien, tiekoties ar Memfisas "Grizzlies" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!