Latvijas izlases basketbolistu Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētais Maskavas apgabalu "Himki" klubs noslēdzis vienošanos ar amerikāņu aizsargu Krisu Kreimeru, kurš pērn pārstāvēja Viļņas "Rytas" vienību, vēstīts komandas mājaslapā.

Kreimers pēc Purdū Universitātes absolvēšanas 2010. gadā nespēja izkarot sev vietu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Aizsargs pirmssezonas laikā devās laukumā Milvoku "Bucks" rindās, bet sezonu pavadīja vienības fārmklubā Fortveinas "Mad Ants", spēlējot D-Līgā.

Basketbolists vēlāk spēlējis Puertoriko, sešus gadus pavadījis Vācijas vienībās "S.Oliver Baskets" un "EW Baskets Oldenburg", bet pēdējās divas sezonas Kreimers pārstāvēja Viļņas "Rytas".

Tieši Viļņā 1,91 metrus garais aizsardzības speciālists jau spēlējis pie "Himki" vienības trenera Rima Kurtinaiša. Lietuvas trenera paspārnē aizsargs 2017./2018. gada sezonā tika atzīts par Lietuvas Basketbola līgas (LKL) labāko aizsardzības spēlētāju, bet ULEB Eirokausā viņš vidēji spēlē izcēlās ar 11,4 punktiem, kas ir Kreimera karjeras labākais rādītājs.

"Kreimers ir labs spēlētājs, ar kuru pirms pāris sezonām strādāju "Lietuvos Rytas"," izteicies Kurtinaitis. "Viņš ir neatlaidīgs un fiziski stiprs aizsargs, kuram ir labs basketbola IQ. Kriss ir garš saspēles vadītājs, kādiem dodu priekšroku."

"Esmu ļoti sajūsmināts par pievienošanos "Himkiem" un iespēju spēlēt Eiropas augstākajā līmenī," citēts topošais ULEB Eirolīgas debitants Kreimers. "Cerams, ka spēsim kopā gūt panākumus. Atkal apvienot spēkus ar treneri Kurtinaiti būs lieliski. Esmu pateicīgs viņam par manis nolūkošanu komandai."

Krievijas klubs ar Kreimeru noslēdzis līgumu pēc 1+1 principa.

Tādējādi klubs vienojies jau ar trim saspēles vadītājiem – Kreimeru, Serbijas izlases basketbolistu Stefanu Joviču, kā arī pašmāju aizsargu Vjačeslavu Zaicevu. Savukārt par otrā numura pozīcijas spēlētājiem dēvējami Dairis Bertāns, "Himki" komandas līderis Aleksejs Šveds, NBA pieredzi guvušais Sergejs Karasjovs un ilggadējais kluba pārstāvis Jegors Vjaļcevs.

Jau ziņots, ka komandas vadība veic pārrunas ar deviņas sezonas NBA pavadījušo Zviedrijas izlases basketbolistu Jonasu Jerebko, kā arī dzimtajā klubā atgriezies NBA čempions Timofejs Mozgovs. Tāpat vienību garajā galā pastiprinājuši Eirolīgas pieredzi guvušie Devins Bukers un Džeremijs Evanss, kurš arīdzan spēlējis NBA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!