Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolistu Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētais Krievijas klubs Maskavas apgabala "Himki" gatavojas parakstīt līgumu ar desmit gadus Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadījušo Zviedrijas basketbolistu Jonasu Jerebko, vēsta portāls "24sek.lt".

Zviedrs savu profesionālo karjeru sāka klubos "Boras" un "Plannja", bet 2007. gadā pārcēlās uz Itālijas augstākās līgas vienību "Angelico Biella", kur uzbrucējs pavadīja divas sezonas.

Sekmīgais sniegums Itālijā ļāva basketbolistam tikt ievērotam NBA, kur 32 gadus vecais Jerebko spēlējis kopš 2009. gada, pārstāvot Detroitas "Pistons", Bostonas "Celtics", Jūtas "Jazz" un Goldensteitas "Warriors" vienības. Ziemeļamerikas karjeras laikā zviedrs vidēji spēlē laukumā pabijis 17,8 minūtes, kurās viņš izcēlies ar 6,2 punktiem un 4,0 atlēkušajām bumbām.

Aizvadītajā sezonā Jerebko caurmērā mačā izcēlās ar 6,3 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām, palīdzot Goldensteitas klubam sasniegt NBA finālsēriju, kur savainojumu nomāktā komanda ar 2-4 piekāpās Toronto "Raptors" vienībai.

Pats basketbolists, taujāts par iespējamo pāreju uz "Himki" vienību, Zviedrijas portālam "expressen.se" norādīja, ka šobrīd vēl nevar neko atklāt.

Jerebko pēdējās sezonas pārsvarā spēlējis kā spēka uzbrucējs, tomēr basketbolists bijis izmantots arī kā mazais uzbrucējs jeb trešā numura pozīcijā. Sagaidāms, ka Jerebko varētu konkurēt par spēles laiku ar Latvijas izlases uzbrucēju Jāni Timmu.

Jau ziņots, ka Maskavas apgabala klubs oficiāli vienojies ar NBA čempionu Timofeju Mozgovu, kurš pēc vairākiem gadiem atgriezies savas dzimtās puses vienībā.

Tāpat komandai pievienojies Eirolīgas pieredzi guvušais centrs Devins Bukers, kā arī šajā pašā pozīcijā spēlējošais, NBA un Eirolīgas veterāns Džeremijs Evanss. Komandu papildinājis arī NBA pabijušais Krievijas izlases basketbolists Sergejs Karasjovs.

Klubs gaidāmajā sezonā piedalīsies gan ULEB Eirolīgā, gan VTB Vienotajā līgā, kas provizoriski komandai garantē vismaz 58 regulārās sezonas spēles, neskaitot sagaidāmos izslēgšanas spēļu mačus.

Komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis uzsvēris, ka komanda desmit mēnešus varētu spēlēt ik trešo dienu, tāpēc viņš vēloties 16 līdz 17 labu basketbolistu savas komandas sastāvā, minēja portāla "24sek.lt" žurnālists Donats Urbons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!