Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase svētdien uzvarēja otro 2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīra spēli, sīvā ceturtajā ceturtdaļā atspēlējot deficītu pret Baltkrievijas valstsvienību.

Latvijas basketbolisti uzvarēja ar rezultātu 92:83 (21:20, 24:24, 20:23, 27:16), izcīnot otro uzvaru divās spēlēs. Priekškvalifikācijas turnīru latvieši turpinās trešdien, aizvadot otro spēli pret Rumānijas valstsvienību.

Laukuma saimnieku labā 20 punktus guva Dairis Bertāns, kurš ar 13 punktiem izcēlās pēdējā ceturtdaļā. Dāvis Bertāns atzīmējās ar 19 punktiem, bet 14 punktus sakrāja Rihards Lomažs. Viesu rindās 16 punktus guva Artjoms Parahauskis, bet ar 14 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kirils Sitņiks.

Spēles ievadā izcēlās jaunpilnieks Kristers Zoriks, kurš trāpīja divus tālmetienus un ar astoņiem punktiem palīdzēja Latvijas izlasei panākt rezultātu 10:8. Divus trīspunktniekus pēc kārtas realizēja arī Dāvis Bertāns, bet baltkrievi līdz ceturtdaļas beigām spēja uzturēt minimālu deficītu, septiņus punktus gūstot saspēles vadītājam Vladislavam Blizņukam.

Otrās ceturtdaļas ievadā Baltkrievijas izlase arī izvirzījās vadībā. Kirils Sitņiks pārejas uzbrukumā uzkāpa uz trīspunktu metienu līnijas, ar tālāko iespējamo divpunktnieku palīdzot viesiem pietuvoties līdz 29:28. Savukārt pēc Lukas Banki paņemta minūtes pārtraukuma baltkrievs trāpīja tālmetienu (29:31). Atbildi parādā nepalika Dāvis Bertāns, kurš divu uzbrukumu laikā guva divus punktus ar sodu un ātrajā uzbrukumā trāpīja tālmetienu.

Taču baltkrievi vēl atguva vadību, Artjomam Parahauskim ar metienu no groza apakšas panākot arī 35:39. Komandas pāris reizes veica vadības maiņas, bet Riharda Lomaža četri gūtie punkti pēc kārtas ļāva puslaiku vadībā noslēgt laukuma saimniekiem (45:44).

Iniciatīvu otrajā puslaikā sagrāba viesi. Spēlējot iedzinēju lomā, liela artava vadības atgūšanā bija Andrejam Gražulim, kurš pirmajā puslaikā palika uz rezervistu soliņa. Latvieši uz brīdi izvirzījās vadībā, Gražulim trāpot tālmetienu un pēc tam ar atlēkušo bumbu palīdzot Dairim Bertānam gūt divus punktus. Taču pirms pēdējām desmit minūtēm vadībā bija viesi, Andrejam Stabrovskim ceturtdaļas izskaņā trāpot sarežģītu trīspunktnieku.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā mājinieki uz brīdi pat atpalika par sešiem punktiem. Atbildīgos brīžos divus pusāķa metienus trāpīja Gražulis, bet precīzs no perimetra bija Dairis Bertāns. Rezultātam esot 83:82, komandas kapteinis izcēlās pēc caurgājiena un tūlīt pat trāpīja tālmetienu, liekot pamatus pietiekami smagai uzvarai.

Ziņots, ka sestdien Latvijas izlase guva pirmos 23 punktus pēc kārtas, pārliecinoši sagraujot Rumānijas valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!