Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" uzbrucējs Džastins Džeksons uzņēmies organizēt videospēles "Call of Duty" turnīru, kura mērķis būs vākt ziedojumus cīņai pret koronavīrusu Covid-19, ziņo portāls "Dallas News".

Ceturtdien startējošā turnīra mērķis ir savākt līdzekļus un informēt Dalasas sabiedrību par Covid-19 slimības bīstamību.

Džeksons būs vienas no komandas kapteiņiem, bet citas vienības vadīs viņa "Mavericks" komandas biedri Džeilens Bransons un Sets Karijs, kā arī Sakramento "Kings" zvaigzne Deārons Fokss. Turnīra organizators Džeksons un Bransons jau basketbola sezonas laikā bijis biežs "Call of Duty" spēles duets.

Sportistu turnīru translēs platformā "Twitch", kurā skatītāji varēs ziedot "Mavericks" kluba labdarībai, kas atbalsta Covid-19 ietekmētos cilvēkus.

Džeksons pagājušās sezonas izskaņā maiņas darījumā no Sakramento "Kings" nokļuva Dalasā. Šīs sezonas gaitā Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa komandas biedrs vidēji mačā izcēlās ar 5,7 punktiem.

Jau ziņots, ka līgas vadība vēl izskata vairākus variantus pagaidām pārtrauktās sezonas atsākšanai. Iepriekš NBA komisārs Adams Silvers pauda iespēju, ka atlikušie šīs sezonas mači varētu notikt Lasvegasā, kurai jau ir pieredze ar vairāku komandu izmitināšanu vienlaikus, jo tieši šajā pilsētā noris Vasaras līgas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!