Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs, iespējams, piedalīsies ceturtdien notiekošajā spēlē pret Sanantonio "Spurs" vienību, ziņo medijs ESPN.

Dončičs otrdien aizvadīja pirmo pilnvērtīgo treniņu kopš 14. decembrī pārciestā potītes savainojuma mačā pret Maiami "Heat" komandu. Komandas pārstāvji lēš, ka ceturtdien viņš varētu piedalīties mājas spēlē pret "Spurs" basketbolistiem.

"Viņš ar katru dienu šķietami jūtas labāk," izteicās "Mavericks" komandas galvenais treneris Riks Kārlails. "Nezinu, vai viņš ceturtdien varēs spēlēt, bet tas varētu notikt. Rīt [trešdien] redzēsim, kā viņš jūtas, un ceturtdien izlemsim, bet situācija izskatās labāk un labāk."

Slovēnijas izlases basketbolista potīte savainojuma gūšanas brīdī saļodzījās tik ļoti, ka tā pieskārās zāles grīdai. "Mavericks" pārstāvji jutušies laimīgi, ka veiktais rentgena uzņēmums bijis negatīvs un Dončičam konstatēts vien potītes mežģījums, uzsvēris ESPN žurnālists Tims Makmāns.

"Jūtos labi," atklāja pats basketbolists. "Ar situāciju tiekam galā. Vēl daudz kas jāpaveic. Redzēsim, kā situācija turpināsies un vai [ceturtdien] spēlēšu."

Dončičs pirmajās sezonas 25 spēlēs, ieskaitot maču pret "Heat", kurā viņš nospēlēja vien nepilnas divas minūtes, vidēji atzīmējies ar 29,3 punktiem, 9,6 atlēkušajām bumbām un 8,9 rezultatīvām piespēlēm.

Ieskaitot spēli pret Maiami komandu, Dalasas vienība bez sava līdera uzvarējusi divās no piecām spēlēm pret vairākām līgas spēcīgākajām vienībām. Šo maču laikā rādītais Kristapa Porziņģa sniegums ļāva liepājniekam tikt nominētam uz nedēļas labākā spēlētāja apbalvojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!