Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dalasas "Mavericks" pārstāvošais Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis bija nominēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās nedēļas labākā spēlētāja balvai Rietumu konferencē, pirmdien ziņoja NBA.

Par devītās sacensību nedēļas balvu ieguvējiem kļuva Vācijas aizsargs Deniss Šrēders Rietumu konferencē un Toronto "Raptors" aizsardzības spēlētājs Kails Laurijs, kurš izcēlās, arī atspēlējoties pret Porziņģa pārstāvēto "Mavericks".

Šrēders aizvadītajā nedēļā vidēji spēlē atzīmējās ar 25,3 punktiem un 6,0 rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Oklahomsitijas "Thunder" vienībai izcīnīt četras uzvaras četros mačos. Savukārt Laurijs četros "Raptors" komandas panākumos četrās spēlēs vidēji izcēlās ar 24,5 punktiem un 10,0 rezultatīvām piespēlēm.

Porziņģis kopā ar Portlendas "Trail Blazers" pārstāvi Deimienu Lilardu, Raselu Vestbruku no Hjūstonas "Rockets" un Jūtas "Jazz" basketbolistu Donovanu Mičelu bija pārējie kandidāti uz labākā spēlētāja balvu Rietumos.

Liepājnieks aizvadītajā nedēļā caurmērā spēlē guva 22,5 punktus un sagrāba 13,8 atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" vienība uzvarēja vien divās no četrām spēlēm.

Austrumos teicama nedēļa padevās arī Bamam Adebajo no Maiami "Heat", Rodiona Kuruca komandas biedram Bruklinas "Nets" komandā Spenseram Dinvidijam, Kolinam Sekstonam no Klīvlendas "Cavaliers" un Džeisonam Teitumam no Bostonas "Celtics".

Iepriekš šādu godu Porziņģis izpelnījās 2017. gada novembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!