Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs ir tuvu līgumam ar cita latvieša Daira Bertāna pārstāvēto Spānijas klubu Seviljas "Real Betis", vēsta "Sportando".

Kurucs šobrīd ir brīvā aģenta statusā un var pievienoties jebkurai vienībai. Pagājušajā sezonā "Real Betis" komandu pārstāvēja Latvijas centrs Anžejs Pasečņiks un Bertāns, kurš šovasar pagarināja līgumu ar vienību vēl uz diviem gadiem.

Šī Kurcam būtu atgriešanās Spānijā, jo no 2015. līdz 2018. gadam viņš pārstāvēja "Barcelona".

Kurucs iepriekšējā sezonā atgriezās Eiropas basketbolā, taču neveiksmīgi, jo nespēja tikt pie nozīmīgas lomas Serbijas klubā Belgradas "Partizan". Adrijas līgā viņš 14 mačos guva vidēji 4,9 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu, atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,0 bumbu. ULEB Eirokausā deviņās cīņās viņam caurmērā 3,1 punktus, 2,1 atlēkusī bumba, 1,2 rezultatīvas piespēles un 0,9 pārtvertas bumbas.

Savukārt pirms tam Kurucs no 2018. līdz 2021. gada bija Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apritē, pārstāvot Bruklinas "Nets", Hjūstonas "Rockets" un Milvoki "Bucks" vienības. Viņš pasaulē spēcīgākajā līgā līdz šim aizvadījis 131 spēli, kurās vidēji atzīmējies ar 6,0 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

Šovasar basketbolists NBA Vasaras līgā pārstāvēja Toronto "Raptors", taču ar šo komandu turpmāka vienošanās netika panākta. Šobrīd viņš ar Latvijas izlasi gatavojas Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!