Foto: Gata Pabērza kolāža

Laikā, kad par nacionālo sporta veidu uz pāris dienām kļūst olu kaujas, profesionālais sports klusi pakāpjas malā un mazliet pat mācās īsto sacensību garu, kas valda kā pilīs, tā būdiņās. Tomēr tā ir tikai īsa atelpa un mānīgs miers. Sporta pulss nemazinās arī Lieldienu aizsegā un viss notiek arī pie mums – MVP slejās. Tāpēc neliels ieskats aizvadītās nedēļas darbos.

Glābšanas riņķis vai pēdējā dziļumbumba: kas ir jaunais basketbolistu 'boss' Luka Banki?

Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Dažas dienas pēc Lieldienām, liekot savu parakstu uz līguma ar basketbola federāciju, par Latvijas vīru valstsvienības galveno stūrmani oficiāli kļūs itālietis Luka Banki. Viņa rokās būs ļoti talantīgas paaudzes pēdējās iespējas piepildīt savu potenciālu kopā, laukumā un ar trim zvaigznēm uz krekla. Banki līdzšinējā karjerā sajūsmas pilnas līdzgaitnieku atsauksmes mijas ar vairākiem neatbildētiem jautājumiem – kad komandas palikušas tālu no gaidītā piepildījuma. Kas ir šis vīrs, kam uzticēts Latvijas nacionālais dārgums?

Lasīt vairāk

'Ne vilki ir svarīgākais.' Futbola izlases nezināmais kapteinis – polis Antonijs Černomordijs

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Nacionālās futbola izlases kapteinis: lielākajā daļā pasaules valstu šis tituls tā nēsātājam sola cieņu, atpazīstamību un vietu augstākajā sabiedrībā. Latvijā? Varētu likt galvu ķīlā, ka savas futbola valstsvienības kapteini zinātu nosaukt labi, ja katrs desmitais, bet uz ielas vaigā atpazītu... Labāk pat nesāksim skaitīt. Tomēr aizvadītajās trijās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs Latvijas izlase pēc ilgiem laikiem parādīja, ka ir komanda, kas pelna respektu. Tāpēc MVP sarunai izraudzījās tieši viņu – tās kapteini.

Lasīt vairāk

No Skudras pie Hārtlija. Hokeja treneru jaunās paaudzes karognesējs Raimonds Vilkoits

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Raimonds Vilkoits ir tikai dažas nedēļas vecāks par Latvijas neatkarību un šonedēļ svinēs savu 30. dzimšanas dienu. Tas ir vecums, kad liela daļa profesionālu hokeja spēlētāju ir karjeras pilnbriedā, taču Raimonds ir izvēlējies citu ceļu – ātri pieņemot lēmumu atteikties no izaicinājumiem laukumā un pārceļot tos viņpus bortam. Pagājušajā sezonā viņš bija Pētera Skudras asistents Rīgas "Dinamo", bet nu līdzīgu lomu saņēmis jau Latvijas nacionālajā izlasē pie Boba Hārtlija. Pašmāju treneris, taču bez padomju hokeja skolas mantojuma. Kāda ir viņa vīzija?

Lasīt vairāk

Kā arī pirmssvētku nedēļā atļāvāmies saasināti provokatīvu Raimonda Rudzāta viedokļa rakstu par skārienjutīgu tēmu, ko ērtāk būtu neredzēt, nedzirdēt un ignorēt – konsekvenci un principiem, kurus gluži kā četrus baltos kreklus – gribam valkāt tad, kad izdevīgi, bet labāk paspert zem gultas, kad paredzamas raizes. Proti, Pekinas olimpiskās spēles un cilvēktiesības Ķīnā – saistīt vai nodalīt? Un pēc futbolistu performances Stambulā gluži vienkārši nevarējām nepievienot izcilo komandu sērijas kolekcijā vīrus, kas to pašu, taču vēl daudz izšķirīgākā brīdī, paveica pirms 17 gadiem – komandu, kas 2004. gadā iznesa Latvijas vārdu uz Eiropas čempionāta skatuves.

Kas gaidāms "MVP"

Arī nākamās nedēļas laikā gādāsim par tematisku lasāmvielu – lūkosim izsekot straujajām pārmaiņām, kas pēdējos mēnešos skārušas vienu no mūsu Ziemeļamerikas profesionālo līgu leģionāriem, atgriezīsimies pagātnē un aprunāsimies ar vienu no noslēpumainākajiem personāžiem, kam savulaik uzticēta Latvijas basketbola izlase, kā arī neatstāsim bez uzmanības arī tiesnešu skandālu, kas viņnedēļ sašūpoja Nacionālo hokeja līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!