Foto: Gata Pabērza kolāža

Aizvadītajā nedēļā MVP iepazīstināja ar diviem jauniem un talantīgiem puišiem, kuri savu ceļu pretī sporta virsotnēm cenšas atrast svešumā, bet pašu mājās tikmēr nauda un slava daudziem joprojām ir nepārvarama barjera stājas un pašapziņas saglabāšanai.

Gulbenes dārgakmens 'Real' gaļas mašīnā. Talantīgais darbaholiķis Adrians Andževs

Foto: Real Madrid

Pliks talants bez darbaspējām un attieksmes lielajā sportā neko nedod. Par laimi, šis nav gulbenieša Adriana Andževa gadījums. 15 gadus vecais puisis basketbola laukumā pārsteidz ne tikai ar spēles izjūtu un izpratni, bet arī ar gatavību paveikt visu, ko treneri viņam liek, un vēl vairāk. Pašlaik viņš meistarību slīpē Madrides “Real” akadēmijā, un speciālisti cer, ka nākotnē Adrians kļūs par labu palīgu Latvijas basketbola galvenajai komandai.

Lasīt vairāk

Izdzīvot mežonīgajos rietumos. Jānis Švanenbergs meklē laimi Amerikas hokeja dzirnavās

Foto: LETA

Tikai divi no pašlaik Ziemeļamerikā spēlējošajiem Latvijas hokejistiem viņpus okeāna devušies jau pēc junioru vecuma. Viens ir NHL komandas Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsargs Elvis Merzļikins, otrs – Jānis Švanenbergs, kurš šosezon pārstāv ECHL komandu Aidaho “Steelheads”. Amerikas zemākās līgas nereti tiek dēvētas par džungļiem – izdzīvos stiprākais. Skarbo hokeju uz savas ādas izjutis arī Jānis.

Lasīt vairāk

Armands Puče: Spēlmaņu nakts un valsts

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Mēdz teikt, ka pie visiem režīmiem noderīgi ir klauni, skribenti un sētnieki. [...] Zem klauniem tagad runājam par izklaides industriju – aktieri, sportisti utt., skribentus aizstājam ar radošo inteliģenci – dzejnieki, politologi..." komentāra slejā raksta Armands Puče, savelkot līdzības starp Aigaru Kalvīti un Krištianu Ronaldu, Juri Savicki un Aleksandru Ovečkinu. Diemžēl uz lielās pasaules skatuves runa gandrīz nekad nav tikai par sportu, un to nevajadzētu aizmirst.

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā Trīs zvaigžņu balvas ceremoniju sagaidījām ar rakstu par krāpšanos tautas balsojumā, kas gan beigu beigās tika novērsta, taču vainīgo vārdi netika nosaukti, bet nedēļu noslēdzām ar nu jau pieckārtējā Dakaras rallija čempiona Nasera Al-Atijas stāstu, kurā nodaļa veltīta arī kādam olimpiskajam sporta veidam.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā MVP painteresēsies par bijušās Latvijas olimpietes gaitām zem citas valsts karoga un Merzļikina neapskaužamo situāciju Kolumbusā, kā arī pievērsīsim uzmanību garākajam latvietim Ziemeļamerikā, jaunākajai tendencei NBA un bērnu un jauniešu sportam, kam Latvijā prioritārs statuss ir tikai politiķu vīzijās, bet ne realitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!