Foto: Gata Pabērza kolāža

Aiz muguras karsta nedēļa – gan meteorologiem un Latvijas ļaudīm, gan sporta medijam MVP. Jo intervija ar Kristapu Porziņģi – tas patiešām ir karsti! Ar pirmdienā uzdoto toni pietika visa nedēļai, ko tā arī pavadījām bez brīvdienām – ne dienas bez jaunas lasāmvielas mūsu abonentiem. Taču – par visu pēc kārtas.

'Lai nebūtu nekādas nožēlas.' Porziņģis par izlases iespējām, gaisotni Dalasā un kluba maiņu

Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristaps Porziņģis Latvijas presē nebija izteicies jau daudzus gadus, taču sarunai ar MVP bija ar mieru. Un Reinis Lācis patiešām izmantoja iespēju, lai iztaujātu spēlētāju par visām aktualitātēm – kluba maiņu, kas pašam Kristapam bija gaidīta un vienlaikus – negaidīta, par gaisotni Dalasas komandā līdzās Lukam Dončičam un un jaunajā darba vietā Vašingtonā ieraudzīto, par daudz apspriesto veselību un statistiku, un, protams, arī par Latvijas izlasi, kuras formu šovasar uzvilcis pēc piecu gadu pārtraukuma. Plaši un ekskluzīvi!

Lasīt vairāk

Galveno sava mūža cīņu tomēr zaudēja... Jānis Daliņš un viņa pēcnākamie

Foto: DELFI kolāža

Šomēnes aprit deviņdesmit gadi, kopš leģendārais soļotājs Jānis Daliņš ieguva Latvijas brīvvalstij pirmo medaļu olimpiskajās spēlēs. Divus gadus vēlāk viņš kļuva arī par pirmo Eiropas čempionu 50 kilometru soļošanā. Latvijas soļošanas tradīcijas turpinās arvien un pagājušajā nedēļas nogalē bija pārstāvētas arī Eiropas vieglatlētikas čempionātā Minhenē, bet MVP savu stāstu veltīja dižajam Daliņam – kurš karjeras laikā sasniedza 40 Latvijas rekordu un dažādas starptautiskas atzinības, tomēr, kā pats atzina – sava mūža nozīmīgāko cīņu tomēr zaudēja...

Lasīt vairāk

Nepieciešama sirds operācija. Kā dzīšanās pēc peļņas iznīcina "Manchester United" slavu

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Manchester United" ir viens no atpazīstamājiem sporta zīmoliem pasaulē, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka kluba īpašnieki ar to pelna naudu. Taču, koncentrējoties tikai uz peļņu un ignorējot komandas sniegumu, nenovēršami mazinās arī zīmola vērtība. Šajā apburtajā lokā pašlaik iestrēgusī futbola komanda Anglijas Premjerlīgas jauno sezonu iesākusi ar zaudējumiem, līdzjutēju protestiem un, iespējams, ilgi gaidīto pārmaiņu tuvošanos kluba vadības līmenī.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā pastāstījām par NBA zvaigžņu dīvu cienīgajiem ultimātiem, kas gan vēsturiski reti beigušies ar cerēto rezultātu, Raimonds Rudzāts lika aizdomāties par sportistu lomu sabiedrībā un to, kāpēc no viņiem drīkstam prasīt ko vairāk par noskrietiem metriem un paceltiem kilogramiem. Tāpat atcerējāmies olimpisko spēļu dīvainākos sporta veidus un disciplīnas, kā arī atlētus, kuri Ziemeļamerikas profesionālajā sportā guvuši panākumus pat vairākos sporta veidos.

Kas gaidāms "MVP"

Nedēļas divas galvenās tēmas – basketbols un teniss. Pavērsim aizkulises tam, kā tiek gatavots tāds sporta notikums kā Latvijas un Turcijas valstsvienību spēle – patlaban vērienīgākais sporta pasākums, kas spēj piepildīt "Arēna Rīga" tribīnes, atgādināsim par savulaik Ventspils basketbola simbolu Sandi Buškevicu, kuram pēc karjeras beigām durvis uz dzimtās pilsētas basketbola norisēm ir slēgtas, kā arī celsim galdā jaunāko "MVPersonība" epizodi, kuras centrā – olimpiskais čempions! Savukārt sagaidot tenisa sezonas pēdējo "Grand Slam" turnīru Ņujorkā, būs stāsts gan par latvieti pasaules tenisa elitē, gan amerikānieti Serēnu Viljamsu, kas nu liek punktu savai spilgtajai un rekordiem bagātajai karjerai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!