Foto: F64

Gandarījums un prieks, ka mans pagājušajā nedēļā izteiktais aicinājums šo tumšo un draudīgo laiku pārlaist, vairāk veltījot laika lasīšanai, atrada dzirdīgas ausis – aizvadīta straujākās izaugsmes nedēļa digitālā žurnāla MVP vēsturē! Un lielākais paldies par to tieši jums – lasītājiem. Padomā jau virkne nākamo ideju, kas, mūsuprāt, šķitīs saistošas gan jau esošajiem, gan vēl topošajiem abonentiem, kas šajā spēlē ir gatavi būt kopā ar mums, tomēr vēl pirms tam atgādināsim par to, kas sadarīts pēdējās dienās.

Basketbols, ģimene, reliģija... Kas patiesībā notika ar titulu rekordistu Kristapu Purni?

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

13 sezonās izcīnījis 11 Latvijas čempiona titulus, viņš 28 gadu vecumā pēkšņi noslēdza karjeru un izgaisa. Ne tikai no basketbola, bet arī savas ģimenes un draugu dzīvēm. Kas patiesībā notika ar talantīgo basketbolistu Kristapu Purni? Jāņa Freimaņa raksts, kas sagrāvis visus MVP līdzšinējos rekordus.

Lasīt vairāk

Kad baltais zirgs izrādās zebra... Kāpēc Pauls Jonass pameta 'mājas'

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Prasības, kas iztukšoja, un rīcība, kas noveda pie konfliktiem un smaga savainojuma – Paula Jonasa dzīve "Husqvarna" komandā izrādījās tāla no idilles, kādu viņš pats to iztēlojās pirms diviem gadiem, sadarbību uzsākot. MVP pētīja, kas palicis aizkadrā, medijiem ziņojot par izmaiņām talantīgā motobraucēja karjerā.

Lasīt vairāk

Sporta milžu loma cīņā par Balto namu jeb kā Donalds Tramps lācim uzskrēja...

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vienotā frontē nostājoties pret pašreizējo Baltā nama saimnieku un izlēmīgi aicinot cilvēkus uz vēlēšanām, Ziemeļamerikas profesionālā sporta vide kā vēl nekad nodemonstrēja savu sabiedriskās domas virzītāja jaudu, un ne bez pamata ir jautājums, vai tieši vīzdegunīgā attieksme pret sportu Donaldam Trampam būs maksājusi "vēl četrus gadus". Ingrīda Kraukle apkopoja personības, stāstus un tendences, kas neļauj šaubīties par sporta vides lomu nesenajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Lasīt vairāk

Izcilās komandas: No pagraba uz balli... Basketbola izlase zaudē Anglijai, bet uzvar Lietuvu

Foto: F64

Izcilo komandu buķetei, kas nu jau sniedzas otrajā desmitā (atgādinām: būs apaļas 20!) pievienojām kādu spilgtu divpadsmitnieku, kas pirms 19 gadiem nometa pāris "spridzekļus" uz Eiropas skatuves – ar svaigi no ASV studentu līgas izaukto Kasparu Kambalu, filigrāno piespēļu meistaru Raimondu Miglinieku, zelta roku Ainaru Bagatski un virkni citiem vīriem ierindā Latvijas basketbola izlase no Eiropas čempionāta finālturnīra izlidināja iepriekšējā vasarā olimpisko bronzu ieguvušos lietuviešus.

Lasīt vairāk

Kas gaidāms "MVP"

Nākamajā trešdienā atzīmēsim ne tikai valsts svētkus, bet arī NBA drafta dienu – ar kādu intriģējošu stāstu no vēstures, kad jauno spēlētāju izraudzīšanas ceremonija izvērtās par afēru, kas mainīja līgas spēku samērus, paverot sen gaidīto iespēju kādam slavenam klubam. Turpat uz dēļu grīdas paliksim arī materiālā, kurā Rihards Zeilis mēģinās nostrādāt savdabīgu "fantasy" ģenerālmenedžera darbiņu. Virtuāli (jo realitātē tur labāk degunu nerādīt...) mēģināsim paviesoties vienā Latvijas kaimiņvalstī, savukārt rubrikā "Cilvēks" – kāds vīrs, kas burtiski izglābis un turpina glābt daudzu puišeļu dzīves, mācot tiem nevis kauties, bet cīnīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!