Foto: Gata Pabērza kolāža

Pirmā rudens nedēļa sporta medijā MVP pagāja basketbola zīmē, kas gan šķiet likumsakarīgi – tikko kā bija beigušās svarīgas spēles Pasaules kausa ciklā, starts tika dots labāko Eiropas izlašu turnīram. Kā katru pirmdienu – neliels apskats par to, ko rakstījām un stāstījām.

'Jūs mani padarījāt par superzvaigzni!' Kērtiss Miledžs pateicīgs Rīgai un cer atgriezties

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Profesionāļa gaitas Miledžs noslēdza pirms pieciem gadiem, lai gan, kā pats atzīst, fiziski būtu varējis spēlēt vēl šodien. Basketbola mīlestība nebija un nav zudusi, taču dzīve bija paredzējusi citu scenāriju... "Viss kļuva tumšs trīs ar pusi gadu garumā. Tikai pēdējā pusotra gada laikā atkal esmu sācis sakārtot dzīvi," intervijā atzīst bijušais spēlētājs, kas kļuvis par savdabīgu simbolu Latvijas klubu basketbola ziedu laikiem, kad kaujā par Latvijas troni devās vienlaikus trīs Eiropas līmeņa komandas.

Lasīt vairāk

Beidzot īsta iespēja pacelt Stenlija kausu. Rūdolfs Balcers 'panteru' būrī

Foto: LETA

Sandis Ozoliņš pirms 20 gadiem, Jānis Sprukts pirms 15 – nevar teikt, ka Floridas hokeja publika būtu gluži neziņā par to, kas ir Latvijas hokejs. Tomēr šajā laikā mainījusies gan komanda un tās ambīcijas, gan spēlētāju paaudzes. Rūdolfs Balcers pievienojies "panterām" brīdī, kad kluba ofisā goda vietā aiz stikla vietu radis NHL Prezidenta kauss, un vismaz domās tam līdzās sagatavots vēl krāšņāks paaugstinājums. Vai latviešu uzbrucējam lemts kļūt par čempionu komandas sastāvdaļu?

Lasīt vairāk

Ielāps vai olimpiskā cerība Parīzē? Artūrs Ausējs uz sliekšņa arī 3x3 basketbolā

Foto: FIBA

2017. gada vasarā viņš kļuva par pēdējo, kuru atskaitīja no Latvijas vīriešu basketbola izlases, kas septembrī ieguva piekto vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Plašāka auditorija tikai tajās nedēļās uzzināja, ka Latvijā ir gana labs basketbolists Artūrs Ausējs. Uz sliekšņa viņš atrodas arī pašlaik, bet nu jau 3x3 basketbola izlasē. Kamēr olimpisko čempionu kvarteta rindas šosezon tika paretinātas, Ausējs bija vērtīgs aizstājējs, bet pēdējā turnīrā pat rezultatīvākais komandā. Vai Artūrs būs kandidāts uz vietu izlasē 2024. gada olimpiskajās spēlēs Parīzē?

Lasīt vairāk

Nevarējām neatsaukties arī uz iepriekšējās nedēļas centrālo notikumu – Latvijas basketbola izlases divām uzvarām ceļā uz Pasaules kausa finālturnīru. Ieskatu Latvijas un Turcijas mača tapšanas aizkulisēs sniedza stāsts par Sandi Miltoviču, kura rokās ir smalkā saikne starp laukumā un tribīnēs notiekošo, savukārt ģērbtuvēs un uz soliņa ļāva ielūkoties komandas uzbrucējs Andrejs Gražulis – viens no komandas, ko daudzi ne bez pamata dēvē par labāko, kāda mums bijusi pēdējo piecu gadu laikā.

Kas gaidāms "MVP"

Šo nedēļu uzsāksim ar Latvijas U-20 hokeja izlases kapteiņa Ralfa Bergmaņa portretu, kas nekādi neiekļaujas ierastajos jauna hokejista profila rāmjos, aprunāsimies ar vēl vienu no basketbola izlases divpadsmitnieka vīriem, iekāpsim ringā, kur slavu rod ne tikai muskuļoti un izveicīgi vīri, atzīmēsim kādu hokeja vēsturē ļoti spilgta notikuma apaļo gadskārtu, kā arī pastāstīsim kādu maz zināmu stāstu no Latvijas vieglatlētikas vēstures.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!