Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pievienojoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju protestiem, trešdien vairākas spēles nenotika arī Augstākajā Beisbola līgā (MLB) un Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA).

Jau ziņots, ka sešas NBA komandas trešdien iestājās par sociālo taisnīgumu ASV, nedodoties laukumā trijās paredzētajās spēlēs. Pirmo soli spēra Milvoku "Bucks" vienība, kuras rīcību motivēja atgadījums Kenošas pilsētā aizvadītajā nedēļas nogalē, kur policija smagi sašāva Džeikobu Bleiku.

Visas trīs paredzētās spēles nenotika arī WNBA, protestam pievienojoties Vašingtonas "Mystics", Atlantas "Dream", Losandželosas "Sparks", Minesotas "Lynx", Konektikutas "Sun" un Fīniksas "Mercury" vienībām.

Sešu vienību basketbolistes tā vietā nostājās basketbola laukuma centrā, bet uz "Mystics" komandas spēlētāju krekliem uzrakstītie burti veidoja Džeikoba Bleika vārdu. Uz katra no krekliem tā mugurpusē bija attēloti septiņi ložu veidoti caurumi, atsaucoties uz katru no Kenošas policijas raidītajiem šāvieniem.

"Bucks" komandai pievienojās arī cita Milvoku pilsētas vienība – MLB komanda "Brewers". Tai spēle bija paredzēta dažas stundas pēc "Bucks" mača NBA, kas ļāva komandai reaģēt uz notikušo, apspriesties un balsot pret spēlēšanu. Ar komandu solidarizējās arī tās pretinieki Sinsinati "Reds" komanda.

Gan Milvoku, gan Kenošas pilsētas atrodas Viskonsinas štatā, bet starp tām ir nepilni 70 kilometri.

"Šis nebija vakars, kurā spēlēt beisbolu," pēc spēles izteicās "Brewers" pārstāvis Brents Saters. "Esmu mazliet nobijies. Mēs tikko atteicāmies spēlēt. Sekas ir milzīgas. Taču galvenokārt esmu ļoti lepns par savu komandu un par "Reds" komandu par solidarizēšanos."

Abu komandu piemēram sekoja Sietlas "Mariners" un Sandjego "Padres" vienības, kā arī spēli boikotēja Losandželosas "Dodgers" un Sanfrancisko "Giants" komandu beisbolisti. Citas spēles norisinājās tik un tā, bet tās izlaida vairāki beisbolisti.

"Brewers" un "Reds" komandu spēle pārcelta uz ceturtdienu, bet šobrīd neziņa valda NBA, kuras divas vadošās komandas Losandželosas "Clippers" un Losandželosas "Lakers" balsojušas par sezonas neturpināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!