Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadošie spēlētāji pirmdien pauda vienotu un pozitīvu nostāju attiecībā uz 2019./2020. gada sezonas atsākšanu, ziņo medijs "Yahoo Sports". Šādu pārliecību guvusi arī līgas valde, zināms medijam ESPN.

Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāju asociācijas (NBAPA) prezidents Kriss Pols pirmdien noorganizēja konferences zvanu, kurā piedalījās arī Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss, Kevins Durants, Janiss Adetokunbo, Kavai Lenards, Stefens Karijs, Deimiens Lilards un Rasels Vestbruks, vēstī "Yahoo Sports" žurnālists Kriss Heinss.

Visi klātesošie piekrita atgriezties laukumā tiklīdz, kā līgai dota zaļā gaisma atsākt spēles. Šai spēlētāju grupai sagaidāma liela teikšana visu NBA basketbolistu vārdā brīdī, kad tiks lemts par sezonas likteni.

NBAPA pirmdien izsūtīja īsziņas visiem NBA basketbolistiem ar konfidenciālu jautājumu par viņu viedokli, vai sezonu atsākt vai nē. Spēlētāju arodbiedrība tādējādi centusies uzzināt populārāko nostāju starp vairāk nekā 400 basketbolistiem, ziņo ESPN.

Savukārt līgas valde otrdien sazvanījās ar NBA komisāru Adamu Silveru. Konferences zvans radījis iespaidu, ka līga tuvojas spēļu atsākšanai, uzsver medijs ESPN.

NBA komandu īpašnieki un funkcionāri tikuši iedrošināti par līgas progresu attiecībā uz veselības risku samazināšanu, kā arī pozitīvajām sarunām ar NBAPA.

Sarunā galvenokārt notikušas diskusijas par koronavīrusa Covid-19 pārbaudēm. Silvers uzsvēris, "ja viens pozitīvs tests aizslēgtu līgu, mums, visticamāk, nevajadzētu uzņemt šo virzienu". Joprojām aktuāls esot jautājums, cik pozitīvi Covid-19 pārbaužu rezultāti būtu par daudz, lai spēles varētu notikt. Līgas vadība un tās medicīnas eksperti apņēmušies gūt atbildi uz šo jautājumu tuvāko nedēļu laikā.

Līgas vadība gan vēl nav pieņēmusi lēmumu, kāda būtu izspēles kārtība un kur tieši notiktu spēles. Līgas komisārs Adams Silvers lokāciju aprakstīja vien kā "universitātes pilsētiņas vidi".

NBA joprojām koncentrējas uz divām iespējamām spēļu aizvadīšanas vietām – Disnejlendu un Lasvegasu. Abas šīs vietas jau iepriekš minētas medijos kā vietas, kuras varētu uzņemt visas līgas komandas.

Basketbola līgas vadība apņēmusies vairākus svarīgus jautājumus izpētīt divu līdz četru nedēļu laikā pirms tā pieņems izvēli par sezonas atsākšanu. NBA īpaši ņēmusi piemēru no dažādām citām līgām, piemēram, Spānijas augstāko līgu futbolā ("La Liga"), Anglijas premjerlīgu un Ķīnas basketbola asociāciju (CBA).

NBA sezona tika apturēta 12. martā pēc tam, kad Jūtas "Jazz" vienības centra spēlētājam Rūdijam Gobēram tika konstatētas pozitīvas Covid-19 analīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!