Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-in" spēles trešdien aizvadīja Rietumu konferences komandas, Losandželosas "Lakers" vienībai spraigā duelī pieveicot Goldensteitas "Warriors" komandu.

Spēlē starp septītajā un astotajā vietā palikušajām Rietumu konferences komandām "Lakers" ar rezultātu 103:100 (22:28, 20:27, 35:24, 26:21) pārspēja "Warriors". Spēle bija zīmīga ar to, ka savā starpā tikās Lebrons Džeimss un Stefens Karijs, kuru komandas NBA finālos spēkojās no 2015. līdz 2018. gadam.

Viesi no Oklendas viscaur pirmajam puslaikam uzturēja pārsvaru, Endrjū Viginsam ar precīzu tālmetienu spēles ievadā panākot rezultātu 15:4. "Lakers" sākotnējo deficītu spēja sadeldēt, tomēr "Warriors" spēles grožus neatdeva, Karijam ar neticami sarežģītu tālmetienu noslēdzot pirmo puslaiku (55:42).

Otro puslaiku krietni veiksmīgāk aizvadīja Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss, kuri pirmo 24 minūšu laikā trāpīja vien trīs no 19 metieniem no spēles. Savukārt Deniss Šrūders veicināja puslaika sākumā veiktu 14:2 izrāvienu. Pirmo vadību laukuma saimnieki gan panāca pēdējās ceturtdaļas pirmajā minūtē, kad precīzs pēc divsoļa bija Kails Kuzma. Ceturtdaļas laikā vadība mainīja rokas trīs reizes, bet rezultāts piecas reizes bija neizšķirts.

Karijs, trāpot metienu ar atsitienu, panāca 98:95, bet "Lakers" komanda guva septiņus no spēles pēdējiem deviņiem punktiem. Džeimsa tālmetiens uzbrukuma izskaņā, 58,2 sekundes pirms pamatlaika beigām nodrošināja "Lakers" vienībai vadību 103:100.

Spēles pēdējā uzbrukumā "Warriors" vienība centās atrast Kariju, taču Kents Beizmors nespēja bumbu veiksmīgi ievadīt spēlē, Goldensteitas basketbolistiem līdz galam neizmantojot iespēju izraut papildlaiku.

Uzvarētāju labā 25 punktus guva Deiviss, kurš savāca arī 12 atlēkušās bumbas, bet Džeimss sakrāja "triple-double" – 22 punkti, 11 bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles. "Warriors" labā ar 37 punktiem atzīmējās Karijs, bet ar 21 punktu piebalsoja Viginss.

Tādējādi "Lakers" nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs kā septītā izsētā komanda. Vienība "play-off" pirmajā kārtā tiksies ar Fīniksas "Suns" basketbolistiem.

Savukārt "Warriors" vienībai piektdien par astoto vietu "play-off" jācīnās ar Memfisas "Grizzlies" komandu, kura trešdien ar rezultātu 100:96 (38:19, 18:30, 16:16, 28:31) uzvarēja Sanantonio "Spurs".

Lai gan mājinieki pirmajā ceturtdaļā attīstīja pat 21 punkta lielu vadību, "Spurs" otrajā ceturtdaļā to sadeldēja līdz diviem punktiem. Nepilnas septiņas minūtes līdz spēles beigām Keldona Džonsona trīspunktnieks ļāva "Spurs" panākt vadību (83:81).

Izcilu spēles galotni aizvadīja Dilons Brukss, kurš divu minūšu laikā guva astoņus punktus un atjaunoja pārsvaru mājiniekiem (87:83). Sanantonio vienība turpināja mīt uz papēžiem, tomēr spēles pēdējo minūti "Grizzlies" uzsāka ar pietiekami komfortablu sešu punktu pārsvaru, kuru mājinieki arī noturēja.

"Grizzlies" labā 24 punktus guva Brukss, bet lietuvietis Jons Valančūns sakrāja 23 punktus un 23 atlēkušās bumbas, kas ir viņa šīs sezonas rekords. Viesu rindās pa 20 punktiem guva veterāni Rūdijs Gejs un Demārs Derouzans.

"Warriors" un "Grizzlies" vienības piektdien cīnīsies par iespēju "play-off" pirmajā kārtā tikties ar Rietumu konferences regulārās sezonas čempioniem Jūtas "Jazz".

Ziņots, ka otrdien pirmās "play-in" spēles aizvadīja Austrumu konferences komandas. Dāvis Bertāns un Vašingtonas "Wizards" piekāpās Bostonas "Celtics" basketbolistiem, bet ceturtdien ar Indiānas "Pacers" cīnīsies par pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!