Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Timma pirmdien Lasvegasā organizētajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā Orlando "Magic" komandas labā atzīmējās ar 11 punktiem, bet centra pozīcijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks Ņūorleānas "Pelicans" sastāvā guva deviņus punktus.

"Magic" komanda ar rezultātu 91:89 (20:18, 19:22, 20:27, 24:16, 8:6) papildlaikā pieveica "Warriors" basketbolistus.

Jānis Timma spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, 16:09 minūtēs sakrājot 11 punktus (1/2 divpunktu metienos, 3/5 trīspunktu metienos). Krāslavietis sakrāja sešas atlēkušās bumbas, no kurām četras bija uzbrukumā, bloķēja divus metienus, kā arī pa reizei rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra bumbu. Viņam esot laukumā, "Magic" pretiniekus pārspēja ar 19 punktu pārsvaru.

Šī gada draftā ar piekto numuru nolūkotais aizsargs Džeilens Sagss (attēlā blakus Timmam) izcēlās ar 24 punktiem un deviņām bumbām zem groziem, bet šovasar Lietuvas pasi saņēmušais Igns Brazdeiķis piebalsoja ar 12 punktiem.

Arīdzan "Warriors" labā izcēlās komandas jaunās drafta izvēles. Uzbrucējs Džonatans Kaminga guva 16 punktus, bet Mouzess Mūdijs atzīmējās ar 15 punktiem.

"Pelicans" ar 94:77 (23:26, 21:21, 25:19, 25:11) pārspēja Čikāgas "Bulls".

Pasečņiks laukumā devās pamatsastāvā un tur pavadīja 21 minūti un trīs sekundes, grozā raidot četrus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot divus tālmetienus.

Latvijas basketbolista kontā arī trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, divas kļūdas un četras piezīmes, kā aŗi +/- rādītājs -4.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 26 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Trejs Mērfijs, bet 18 punkti Nadži Maršala kontā. Pasečņiks ar deviņiem punktiem dalīja ceturtā rezultatīvākā komandas spēlētāja godu.

Pretiniekiem četri spēlētāji guva no 11 līdz 16 punktiem, par rezultatīvāko kļūstot Devonam Dotsonam, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas.

Nākamā spēle "pelikāniem" trešdien ar Oklahomasitijas "Thunder", bet "Magic" vienība spēkosies ar Klīvlendas "Cavaliers".

2013. gadā draftētajam Jānim Timmam šī ir pirmā pieredze NBA kopš 2014. gada vasaras. Viņš divas vasaras pēc kārtas Vasaras līgā pārstāvēja Memfisas "Grizzlies" vienību, kas viņu nolūkoja ar 60. numuru, bet Pasečņiks jau 2019. gada vasarā pārstāvēja "Wizards" vienību Vasaras līgā, vēlāk pārstāvot arī klubu NBA regulārajā sezonā.

NBA Vasaras līgas sacensības Lasvegasā beigsies 17. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!