Foto: AFP/Scanpix/LETA

No koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 komplikācijām mirusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" zvaigznes Karla-Entonija Taunsa māte Žakvelīna Krūza-Taunsa, kurai bija 58 gadi.

Taunss pirms divām nedēļām publicēja emocionālu video, kurā pavēstīja par savas mammas saslimšanu. Kopš marta beigām Taunsa māte bija mākslīgajā komā un pieslēgta plaušu ventilatoram, bet mediķiem neizdevās glābt sportista māti.

"Džekija bija sieva, mamma, meita, vecmamma, māsa, tante un vienkārši labs draugs. Kā Taunsu ģimenes matriarhs, viņa bija neticami spēcīga: ugunīga, gādīga un ārkārtīgi mīlošs cilvēks, kura sajūsmināja katru, ko satika. Viņas enerģiju nekas nespēs aizstāt," teikts Taunsu ģimenes paziņojumā.

Covid-19 skāris arī Taunsa tēvu – Karlu Taunsu. Tomēr viņam simptomi bija mazāki, viņam bija noteikta mājas karantīna, bet stāvoklis kopš saslimšanas uzlabojies.

"Timberwolves" komanda, izsakot līdzjūtību, norāda, ka Taunsa mamma bija dēla fans Nr1. "Džekija deva viņam regulāru un pozitīvu enerģiju, bet mūsu organizācijā bija iemīļots cilvēks. Līga, komandas un spēlētāji skumst par Džekiju un jūt līdzi Karlam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!