Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Čikāgas "Bulls" leģenda Skotijs Pipens atklājis, ka šīs sezonas laikā zaudējis komandas vecākā padomnieka amatu. Tiesa, tas bijušajam basketbolistam, kurš par klubu izteicās nievājoši, nav gādājis raizes, Pipens atzina "Thuzio Live & Unfiltered" podkāstā.

Basketbolists, kurš klubam deviņdesmitajos gados palīdzēja izcīnīt sešus NBA čempiontitulus, tajā atgriezās 2010. gadā kā vienības vēstnesis. Savukārt 2012. gadā viņš tika iecelts vecākā padomnieka lomā.

Februārī ierakstītā intervijā, kura publicēta tika 15. aprīlī, Pipens gan atklāja, ka šīs sezonas laikā ticis atlaists.

"Īsti nevēlējos, lai tas izskan publiski, bet vairs neesmu "Bulls" darbinieks," podkāstā izteicās uzbrucēja pozīcijā spēlējušais basketbolists.

Abas puses tikušās pirms 2019./2020. gada sezonas sākuma, lai apspriestu Pipena biežo lomu medija ESPN raidījumā "The Jump". "Bulls" zvaigzne vēlējies paralēli saglabāt vietu klubā, tomēr sarunās netika panākta vienošanās par Pipenam piemērotu atalgojumu, uzsver medijs "NBC Sports".

"Tas, visticamāk, ir labi, vai ne?" raidījuma vadītājam par atlaišanu vaicāja Pipens. "Man patīk būt saistītam ar uzvarēšanu."

"Bulls" vienība pagaidām pārtrauktajā sezonā 65 spēlēs izcīnījusi 22 uzvaras, kas, visticamāk, ceturto reizi pēdējos piecos gados nebūtu ļāvis Čikāgas klubam iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Jau ziņots, ka klubs pirmdien basketbola operāciju vadītāja darbā iecēla lietuvieti Artūru Karnišovu. Funkcionārs amatā aizstās Džonu Paksonu, kurš tajā strādājis kopš 2003. gada.

Savukārt kluba mājaslapā Pipens kopā ar bijušajiem komandas biedriem un NBA čempioniem Horesu Grentu un Toniju Kukoču norādīts kā "īpašais padomnieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!