Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pret Vašingtonas "Wizards" pret latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi šoreiz bija ciešāka aizsardzība nekā iepriekšējās spēlēs, norādīja Ņujorkas "Knicks" vienības spēlētājs.

Ziņots, ka "Knicks" ceturtdien ar 112:119 (18:24, 24:28, 23:35, 47:32) izbraukumā piekāpās "Wizards", bet Porziņģis šajā mačā guva 16 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Dažās reizēs zaudējām koncentrēšanos un nenosedzām pretinieku spēlētājus uz trīspunktu metiena līnijas," pēc mača sacīja Porziņģis. "Tomēr "Wizards" meta ar diezgan labu precizitāti. Ja pretinieki ir uz viļņa, ir grūti viņus apturēt. Mums ir jāveic labāks darbs sava groza nosargāšanā no perimetra."

"Varbūt arī man šajā mačā vajadzēja būt agresīvākam. Vajag izanalizēt savu sniegumu un jāskatās, kur varēju grozam uzbrukt biežāk, tādējādi palīdzot komandai vairāk. Tomēr jutu, ka aizsardzībā pret mani spēlē ciešāk nekā mačā pret Detroitas "Pistons". Negribēju pārlieku forsēt un vēlējos, lai pie iespējām tiek arī citi komandas spēlētāji," norādīja latvietis.

Vēstīts, ka Porziņģis trešdien pret "Pistons" guva 35 punktus, uzstādot savas NBA karjeras rezultativitātes rekordu.

Savukārt "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačks norādīja uz Ņujorkas vienības vājo spēli aizsardzībā.

"Cepuri nost puišiem, kuri nepadevās, esot iedzinējos ar teju 30 punktu starpību. Viņi turpināja cīnīties un atjaunot intrigu. Tomēr aizsardzībā mums atkal nesekmējās, pretinieki meta ar teju 50% precizitāti. Izskatījāmies, ka esam arī nedaudz saguruši pēc spēles ar "Pistons". Lai uzvarētu izbraukumā, ir labi jāspēlē aizsardzībā," uzsvēra Hornačeks.

Porziņģis šosezon 12 mačos vidēji iemetis 20,3 punktus un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas, abos rādītājos būdams otrais labākais komandā.

"Knicks" ar piecām uzvarām 12 mačos saglabājusi desmito vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Wizards" ar vien trim panākumiem 11 cīņās ir 13.pozīcijā.

Nākamo maču "Knicks" vienība aizvadīs svētdien, kad jau plkst.19 pēc Latvijas laika uzņems konferences līderi Atlantas "Hawks".

Tikmēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda ar deviņiem panākumiem 12 mačos ir Rietumu konferences trešajā pozīcijā un nākamajā duelī piektdien viesos spēkosies ar Losandželosas "Lakers", kas pēc neveiksmīgām iepriekšējām sezonām šajā spējusi vairāk uzvarēt nekā zaudēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!