Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pēc labās kājas ceļgala meniska operācijas atsācis pārvietoties bez kruķu palīdzības, sociālajā vietnē "Instagram" atklāja liepājnieks.

"Jūtos lieliski! Normāli staigāju bez kruķiem. Esmu sācis cilāt svarus un drīz varēšu arī sākt izpildīt metienus pa grozu," uz līdzjutēja jautājumu "Instagram" platformā atbildēja Porziņģis.

Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" par Porziņģim veikto labās kājas ceļgala sānu meniska operāciju ziņoja 10. oktobrī. Atklāti netika noteikts, cik ilgi basketbolistam būs jāveic rehabilitācijas process.

Kurzemnieks ceļgala savainojumu pārcieta aizvadītās NBA sezonas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Neskatoties uz sāpēm ceļgalā, basketbolists spēja piedalīties pirmajās trijās "play-off" spēlēs, bet pēc tam smagi strādāja, lai censtos atgriezties laukumā.

Medijs MVP rakstā "Porziņģa ceļgals: kas notika un kas notiks?" jau ziņojis, ka sākotnēji spēlētājam tika veikta procedūra, kuras mērķis bija palīdzēt basketbolistam atveseļoties bez ķirurģiskas iejaukšanās. Tobrīd gan Porziņģa pārstāvji jau rēķinājās, ka operācija, visticamāk, būs tāpat nepieciešama.

Šobrīd Ziemeļamerikas mediji paredz, ka 2020./2021. gada sezona tiks uzsākta 22. decembrī. Medijs "Sports Illustrated", atsaucoties uz meniska traumu speciālistu, iepriekš prognozējis, ka Porziņģis laukumā varētu atgriezties janvāra otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!