Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien atzīts par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferencē, ziņots līgas mājaslapā.

Porziņģis četru spēļu laikā caurmērā mačā izcēlās ar 26,3 punktiem, 11,3 atlēkušajām bumbām, 2,5 rezultatīvām piespēlēm un 2,3 bloķētiem metieniem.

Liepājnieks svētdienas spēlē pret Minesotas "Timberwolves" komandu atzīmējās ar 38 punktiem, kas ir viņa labākais rādītājs šosezon, bet Dalasas komanda izcīnīja trešo uzvaru nedēļas laikā četros aizvadītajos mačos.

Nedēļas ievadā Porziņģis pret to pašu Minesotas komandu guva 15 punktus, bet tam sekoja divi iespaidīgi "double-double". Vispirms liepājnieks uzvarā pret Sanantonio "Spurs" komandu sakrāja 28 punktus un 12 atlēkušās bumbas, bet piektdien piedzīvotajā zaudējumā pret "Heat" vienību Porziņģis izcēlās ar 24 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

Savukārt Austrumu konferencē pie labākā spēlētāja goda tika Milvoki "Bucks" līderis Janiss Adetokunbo, kura 28,5 punkti un 16,5 bumbas zem groziem vidēji spēlē veicināja komandas četrus panākumus četros mačos.

Šī ir otrā reize Porziņģa karjerā, kad viņš ticis pie šāda goda. Iepriekšējo reizi tas notika 2017. gada 6. novembrī, kad liepājnieks vēl pārstāvēja Ņujorkas "Knicks" komandas rindas. Toreiz kurzemnieks vidēji četros mačos sakrāja 33,5 punktus, tostarp pret Denveras "Nuggets" komandu gūstot 38 "ačus", bet pret Indiānas "Pacers" atzīmējoties ar karjeras labāko rādītāju 40 punktiem.

Jau ziņots, ka Porziņģis nepiedalīsies pirmdienas spēlē pret Čikāgas "Bulls" komandu, "Mavericks" kluba vadībai viņu pietaupot no divu spēļu aizvadīšanas divu dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!