Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 22 punktus, bet viņa pārstāvētās Vašingtonas "Wizards" uzvaru sērija aprāvās pie pieciem panākumiem.

"Wizards" izbraukumā ar rezultātu 113:123 izbraukumā piekāpās Milvoki "Bucks". "Bucks" basketbolisti tādējādi revanšējās par pirms divām dienām piedzīvoto zaudējumu.

NBA aizvadītās nedēļas labākais spēlētājs Austrumu konferencē Porziņģis šajā mačā realizēja piecus divpunktu metienus (5/8), divus tālmetienus (2/5) un visus sešus soda metienus (6/6). Viņš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, izdarīja četras piespēles, izcēlās pa vienai pārtvertai bumbai un bloķētam metienam, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja piecas piezīmes. Latvietis spēli noslēdza ar +/- rādītāju -15.

20 punktus "Wizards" labā guva Kails Kuzma, savukārt pa 12 punktiem sameta Rui Hačimura, Korijs Kisperts un Deni Avdija. Ilggadējais "Wizards" līderis Bredlijs Bīls atgriezās laukumā, tomēr viņš atsvaidzināja savainojumu, tāpēc nospēlēja tikai 13 minūtes, kurās guva 8 punktus.

"Bucks" komandas uzvaru kaldināja Jannis Adetokunbo, kurš izcēlās ar 55 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Ar 21 punktu un 12 atlēkušajām bumbām viņam piebalsoja Bruks Lopess, bet 17 punkti un 13 atlēkušās bumbas Bobija Portisa kontā.

Spēles ievadā abas komandas spēkojās diezgan līdzīgi, un rezultāts pēc pirmās ceturtdaļas bija 32:28 "Bucks" labā. Mājinieki turpinājumā spēja panākt 10 punktu pārsvaru (44:34), taču "Wizards" atspēlējās un rezultātu izlīdzināja – 46:46. "Bucks" uzreiz veica vēl vienu izrāvienu, un spēles turpinājumā vadību vairs neizlaida. Pēc nospēlētām 24 minūtēm rezultāts bija 61:49 mājinieku labā.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Porziņģa pārstāvētā komanda pietuvojās līdz 93:95, tomēr "Bucks" mirkli vēlāk atkal iekrāja drošāku pārsvaru, un noveda spēli līdz uzvarai.

"Wizards" ar 17 uzvarām 39 spēlēs ierindojas desmitajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!