Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Dalasas "Mavericks" saraustītās sezonas noslēgšanas Floridas pilsētā Orlando nākusi par labu, jo basketbolisti varējuši viens otru labāk iepazīt, kas var palīdzēt izslēgšanas spēlēs, uzskata latvietis Kristaps Porziņģis.

Porziņģis ar "Mavericks" komandu pirmo reizi karjerā spēlēs NBA izslēgšanas spēlēs, un pirmajā kārtā dalasieši tiksies ar Losandželosas "Clippers".

Porziņģis uzsver, ka viņam ir svarīgi, lai komanda virzītos uz kādu konkrētu mērķi. "Es vēlos uzvarēt. Un būt komandā ar tādiem cilvēkiem, kuriem ir līdzīgi mērķi un vīzija, rada labu sajūtu. Šeit esmu laimīgs," Porziņģa teikto medijiem citē "dallasnews.com".

Šobrīd "Mavericks" līderis ir Luka Dončičs, kurš bieži izceļas ar iespaidīgu statistiku, tostarp ar "triple-double. Latvijas basketbolists uzskata, ka viņš un Dončičs "Mavericks" sastāvā viens otru papildina un saspringto brīžos noņem spiedienu viens no otra. "Mēs viens ar otru nesacenšamies. Mēs kopā sacenšamies pret pārējiem."

"Mēs labi saprotamies arī ārpus laukuma. Mums ir vieni mērķi, un tas ir svarīgi. Mēs esam profesionāļi, es izbaudu spēlēšanu ar viņu. Jo vairāk laika pavadīsim kopā, jo bīstamāki būsim," turpināja Porziņģis.

Porziņģis dzīvošanu NBA "burbulī" Orlando uzskata par priekšrocību "Mavericks" komandai. "Man šķiet, ka mums tā bijusi laba pieredze. Mēs viens otru labāk iepazīstam, pavadām vairāk laika kopā ne tikai ar spēlētājiem, bet arī ar treneriem un pārējiem organizācijā," pauda Porziņģis, uzsverot, ka viņš ir priecīgs.

"Esmu sajūsmināts par mūsu pirmo pieredzi izslēgšanas spēlēs", uzsvēra latvietis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!