Foto: FIBA

Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres (attēlā) pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa ceturtdaļfinālā divu spēļu summā pārspēja Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" komandu ar Paulu Strautmani ierindā un nodrošināja vietu pusfinālā.

"Galatasaray" savā laukumā ar rezultātu 75:65 (21:12, 19:15, 15:20, 20:18) guva panākumu pār "Cadi La Seu", divu spēļu summā uzvarot ar 161:126.

Jurjāne spēlēja 23 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā realizēja trīs divu punktu metienus, divus no pieciem tālmetieniem un vienu soda metienu un tika pie 13 punktiem, kļūstot par otru rezultatīvāko spēlētāju uzvarētāju rindās. Vēl viņa statistikā atzīmējās ar četrām bumbām zem groziem, vienu rezultatīvu piespēli, trīs piezīmēm, trīs kļūdām un sakrāja +/- rādītāju +1 un efektivitātes koeficientu 12.

Tikmēr Pulvere laukumā pavadītajās 20 minūtēs un 16 sekundes, realizējot vienu no četriem tālmetieniem un divus soda metienus, guva piecus punktus. Viņas kontā arī trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena piezīme, viena pārtverta bumba un sakrāts +/- rādītājs +8, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu deviņi.

Pretinieču rindās Strautmane spēlēja 22 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā punktus neguva, taču izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, nopelnīja divas piezīmes, pieļāva vienu kļūdu, tika pie +/- rādītāja -1 un efektivitātes koeficienta 18.

Stambulas komandā ar 20 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām izcēlās Teaira Makovana, kamēr pretinieces no zaudējuma neglāba Džūvela Tunstula, kura guva 14 punktus.

"Galatasaray" pusfinālā stāsies pretī Elīnas Babkinas pārstāvētajai Ramlas "Elitzur" vai Venēcijas "Umana Reyer", kuras rindās spēlē Laura Meldere.

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinājās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā bija pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

FIBA Eirokauss aiz ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!