Foto: EPA/Scanpix/LETA

Goldensteitas “Warriors” vienība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas ceturtajā spēlē varēs paļauties uz pieckārtējā Visu zvaigžņu spēles dalībnieka Kleja Tomsona palīdzību, taču cita komandas zvaigzne Kevins Durants šajā mačā vēl nepiedalīsies, vēsta medijs ESPN.

Jau ziņots, ka sērijas trešajā spēlē 2-1 vadībā izvirzījās Toronto “Raptors” vienība, kura viesos ar rezultātu 123:109 (36:29, 24:23, 36:31, 27:26) pārspēja “Warriors” komandu. Mājinieku labā 47 punktus guva Stefans Karijs, kuram brīžiem bija jāuzņemas ievērojama loma savas komandas uzbrukumā Tomsona un Duranta trūkuma dēļ.

Tomsons sērijas otrās spēles laikā pārcieta paceles cīpslas sastiepumu, neveiksmīgi piezemējoties pēc tālmetiena.

Taču komandas galvenais treneris Stīvs Kers medijiem ceturtdien atklāja, ka viņš sagaida Tomsona dalību piektdien paredzētajā sērijas ceturtajā spēlē. Pats Tomsons žurnālistiem atzina, ka vēlējās piedalīties jau trešajā spēlē, taču tā neesot bijusi viņa izvēle. Basketbolists apgalvoja, ka viņš jūtas ļoti labi, lai varētu jau spēlēt pēc vienas spēles izlaišanas.

Lai gan “Warriors” komanda cerēja, ka Kevins Durants ceturtdien būs spējīgs piedalīties kādās treniņspēlēs, kluba ārsti nav vēl jutuši brīvību viņam to atļaut, ziņo ESPN. Tādējādi Durants ceturtajā spēlē vēl nepiedalīsies.

Kers gan atklāja, ka Durants nav piedzīvojis jebkādu regresu savā rehabilitācijas procesā. Basketbolista ikrs neesot gluži vienkārši vēl pilnībā sadzijis. Treneris pie tam minēja, ka klubs cerot uz Duranta atgriešanos laukumā pirms sērijas beigām.

Kevins Durants savas kreisās kājas ikru savainoja Rietumu konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē pret Hjūstonas “Rockets” vienību. Durants izslēgšanas spēlēs vidēji izcēlies ar 34,2 punktiem, 5,2 atlēkušajām bumbām un 4,9 rezultatīvām piespēlēm, tādējādi esot rezultatīvākais basketbolists "play-off" laikā.

Iepriekš piekoptā kluba retorika liecināja, ka uzbrucējs varētu piedalīties kādā spēlē uzreiz pēc viena treniņa aizvadīšanas.

"Warriors" kluba vadība ceturtdien izteikusi arī cerību par centra spēlētāja Kevona Lūnija iespējām piedalīties kādā finālsērijas spēlē. Pēc sērijas otrās spēles ESPN žurnālists Adrians Vožnarkovskis ziņoja, ka Lūnijs lauzis ribas skrimsli, kas neļaujot "Warriors" klubam cerēt uz viņa atgriešanos laukumā šīs sezonas laikā. Taču turpmākas pārbaudes devušas klubam lielāku optimismu, vēsta ESPN žurnālists Tims Bontempss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!