Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc zaudējuma Spānijai norādīja, ka smagnējais pirmais puslaiks uzbrukumā un spēles galotnē atdotās atlēkušās bumbas pie sava groza neļāva valstsvienībai uzvarēt.

Latvijas basketbola izlase piektdien, 22. februārī, 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas priekšpēdējā spēlē savā laukumā ar rezultātu 62:67 piekāpās Spānijas valstsvienībai.

"Domāju, ka mēs pārāk ilgi un smagnēji meklējām iespējas uzbrukumā. Punkti mums nāca ļoti grūti. Tas savā veidā atņēma mums pārliecību. Otrajā puslaikā nedaudz šo ritmu uztvērām, un spēle uzreiz bija skatāmāka un labāka," preses konferences ievadā izteicās Vecvagars, kurš atzina, ka līdzjutēju sagādātajā atmosfērā zaudēt bija sāpīgi.

"Aizsardzībā ielaisti 67 punkti. Kopumā mēs varētu būt apmierināti, ja nebūtu tik daudz izšķirīgos brīžos pazaudētas atlēkušas bumbas pie sava groza un ļāvuši gūt daudz punktu pēc atkārtotām iespējām. Lai šodien uzvarētu mums bija jāspēlē daudz pārliecinošāk un mērķtiecīgāk uzbrukumā. Tas dotu papildus enerģiju aizsardzībā. Šodien tas diemžēl izdevās tikai brīžiem," klāstīja izlases galvenais treneris.

Spānijas izlase pie Latvijas groza kopā izcīnīja 20 atlēkušās bumbas, kamēr mājinieki savā soda laukumā savāca vien 27 bumbas. Pretinieku centrs Sebass Saizs pats personīgi izkaroja 10 bumbas zem Latvijas groza.

"Sākumā pārāk daudz skatījāmies viens uz otru, gaidījām, ka kāds sāks kaut ko darīt tā vietā, lai paši to izdarītu. Vēlāk tas "kāds" atradās Aigara [Šķēles] personā. Pietrūka vēl kāds šodien, kurš varētu pievienoties un vēl pavilkt mūs uzbrukumā," par sniegumu šajā laukuma pusē kritisks bija Mareks Mejeris.

"Par aizsardzību nevaru nevienu kritizēt. Atdevām par daudz atlēkušās bumbas, bet nevaru arī teikt ka necīnījāmies," izteicās Mejeris, kurš piekrita arī iepriekš trenera sacītajam.

Komandai spēles pieteikumā bija iekļauti 12 spēlētāji, starp kuriem bija arī Rolands Freimanis, kurš spēli vēroja no gala līnijas, kopā ar Eirolīgas basketbolistiem Dairi Bertānu, Jāni Strēlnieku, Jāni Timmu un Rolandu Šmitu.

"Viņš vakardienas treniņā sajuta sāpes muskulī. Sākotnēji likās, ka nav noticis nekas traks. Tomēr rīta izmeklēšana parādīja, ka spēlē viņš nevarēs piedalīties," skaidroja Vecvagars, kurš divpadsmitnieku spēlei Melnkalnē vēl neatklāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!