Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis dienā, kurā spēlētājs ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas “Mavericks” noslēdza jaunu līgumu, strādājis pie individuālā trenera Džo Abunasāra, kurš karjeras laikā palīdzējis vairākām NBA zvaigznēm.

Jau ziņots, ka Kristaps Porziņģis 1. jūlijā ar Dalasu vienojās par 158 miljonu ASV dolāru vērtu kontraktu, kas kļuva par vislabāk apmaksāto līgumu gan Latvijas sporta, gan "Mavericks" kluba vēsturē.

“Līguma parakstīšanas dienā Kristaps Porziņģis saglabāja mērķtiecību pēc tā, kas padara izcilos sportistus tik izcilus,” publicētā video parakstā izsakās Abunasārs. “Iespaidīgi! Īpašs spēlētājs. Īpašs cilvēks, kuru sagaida liela nākotne. Gods būt daļai no šī procesa.”

Abunasārs karjeras laikā strādājis ar vairāk nekā 300 NBA spēlētājiem, vēsta ASV medijs “Sports Illustrated”. Pats treneris ikdienā nodarbojas ar triatlonu, kā arī piedalījies Pasaules čempionātā triatlona “maratonā” jeb “Ironman” sacensībās.

Trenera CV sastāv no darba ar tādām zvaigznēm, kā NBA vērtīgāko spēlētāju un čempionu Kevinu Gārnetu, NBA finālsērijas vērtīgākajiem spēlētājiem Čonsiju Bilapsu un Kavai Lenardu, kā arī Latvijas izlases uzbrucēju Jāni Timmu.

Porziņģa plānos arīdzan ir lielu daļu vasaras pavadīt trenējoties kopā ar Dalasas komandas zvaigzni Luku Dončiču, vēstīja portāla "dallasnews.com" žurnālists Breds Tounsends.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!