Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Klejs Tompsons finālsērijas sestajā mačā guvis ceļgala krustenisko saišu plīsumu, kas viņam neļaus spēlēt ilgāku laiku, vēsta ESPN žurnālists Eidrians Vodžnarovskis.

Jau vēstīts, ka "Warriors" ceturtdien ar 110:114 zaudēja Toronto "Raptors" un finālsērijā piekāpās ar 2-4. Tompsons šo maču iesāka lieliski, un viņš līdz trešajai ceturtdaļai bija guvis 28 punktus. Tad viņš ātrajā pretuzbrukumā guva savainojumu, bet pēc brīža atgriezās laukumā, lai realizētu divus soda metienus. Tomēr maču turpināt viņš nevarēja.

Tompsons arēnu pameta ar kruķu palīdzību, bet drīz vien izskanēja pirmās versijas par viņa traumas nopietnību. Basketbolistam konstatēts krustisko saišu plīsums. Parasti no šādas traumas atlabšana var būt līdz pat gadam.

Izslēgšanas spēlēs Tompsons vidēji izcēlās ar 20,3 punktiem, bet regulārajā čempionātā viņam vidēji 21,5 punkti.

"Warriors" vienībai izslēgšanas spēles noslēgušās ļoti neveiksmīgi. Ne tikai tāpēc, ka piedzīvots zaudējums finālsērijā, bet arī tāpēc, ka Tompsona un Kevina Duranta traumas ir tik nopietnas, ka viņi laukumā nevarēs atgriezties ilgu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!