Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" ceturtdien uzvarēja pēdējā Austrumu konferences "play-in" spēlē.

"Wizards" ar rezultātu 142:115 (30:29, 36:23, 48:31, 28:32) mājās pārspēja Indiānas "Pacers" vienību, kļūstot par astoto Austrumu konferences pārstāvi NBA izslēgšanas spēlēs.

Dāvis Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, un 19 minūšu laikā paguva atzīmēties ar deviņiem punktiem (1/1 divpunktu metienos, 2/6 trīspunktu metienos, 1/1 soda metienos), vienu pārtvertu bumbu, vienu kļūdu un vienu piezīmi.

Spēle bija sīva līdz otrās ceturtdaļas vidum (34:34), kad Rasela Vestbruka caurgājieni un Bruka Lopeza realizēti metieni ļāva laukuma saimniekiem gūt 16 punktus pēc kārtas. "Pacers" komandas trenera Neita Bjorkgrena pieprasīts minūtes pārtraukums palīdzēja viesiem uz brīdi apvaldīt "Wizards" pretestību, puslaika pārtraukumā Vašingtonas komandai esot vadībā ar rezultātu 66:52.

Tomēr viesi trešajā ceturtdaļā vairs neatrada atbildes "Wizards" komandas uzbrukumam, uzvarētājiem uz brīdi panākot arī 32 punktu pārsvaru. Tam roku pielika arī Bertāns, kurš trešās ceturtdaļas izskaņā realizēja divus tālmetienus pēc kārtas, kā arī precīzi izpildīja soda metienu pēc Gogas Bitadzes tehniskās piezīmes. Ceturtā ceturtdaļa bija vairs tikai formalitāte, laukumā dodoties arī tālākiem ​rezervistiem.

"Wizards" panākumu ar 25 punktiem kaldināja Bredlijs Bīls, bet 18 punktus un 15 rezultatīvas piespēles sakrāja Vestbruks. Viesu labā ar 24 punktiem izcēlās Malkolms Brogdons, savukārt lietuvietis Domants Sabonis atzīmējās ar "triple-double" – 19 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Vašingtonas "Wizards" komanda dalību izslēgšanas spēlēs uzsāks jau svētdien, kad tai viesos jāaizvada pirmo sērijas spēli ar Austrumu konferences regulārās sezonas čempioni Filadelfijas "76ers" vienību. Sērija ilgs līdz četrām uzvarām.

Vašingtonas "Wizards" bija viena no astoņām NBA komandām, kas piedalījās jaunā formāta NBA "play-in" turnīrā. Tas paredzēja, ka katrā konferencē vienības, kuras ieņem septīto līdz desmito pozīciju, izspēlē trīs spēles, cīnoties par divām vietām NBA izslēgšanas spēlēs.

Ziņots, ka "Wizards" komanda, kas regulāro sezonu noslēdza astotajā pozīcijā, otrdien piekāpās Bostonas "Celtics" vienībai. Tas nozīmēja, ka tai par vietu "play-off" bija jāpieveic "Pacers" basketbolisti, kuri devītās un desmitās stiprākās Austrumu konferences komandas cīņā apspēlēja Šarlotas "Hornets" vienību.

Dāvis Bertāns jau ceturto reizi karjerā piedalīsies NBA izslēgšanas spēlēs. Rūjienietis savās pirmajās trijās sezonās NBA ik gadu spēlēja "play-off", pārstāvot Sanantonio "Spurs" komandu, kas 2016./2017. gada sezonā sasniedza Rietumu konferences finālus. Savukārt pagājušajā sezonā viņa pārstāvētā "Wizards" vienība palika desmitā Austrumu konferencē, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Jau ziņots, ka Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" pirmo "play-off" spēli aizvadīs sestdien, viesojoties pie Losandželosas "Clippers" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!