Foto: F64

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rolands Freimanis pēc sāpīgā zaudējuma Eiropas čempionāta mačā pret Ukrainu kritiski atzina, ka pretinieki ne ar ko īpaši nav pārsteiguši un spēlējuši savu spēli. Drīzāk latvieši pārsteiguši ukraiņus ar savu ne pārāk agresīvo spēli, uzskata Freimanis.

Jau ziņots, ka "Eurobasket 2015" D grupas priekšpēdējā spēlē Latvija dramatiskā cīņā ar 74:75 zaudēja Ukrainai, krietni sarežģījot sev iekļūšanu astotdaļfinālā.

"Bijām atslābinājušies, domājām, ka viss darbs padarīts. Tā notiek. Katra spēle, katrs punkts ir svarīgs. Te nav pārbaudes spēles, te ir čempionāts. Ukraiņi mūs sodīja un parādīja, ka nedrīkst atslābināties," rūgti nācās secināt Freimanim. "Nekas traģisks nav noticis, jādzīvo tālāk. Ukraiņi mūs nepārsteidza, mēs drīzāk pārsteidzām ukraiņus - ar tādu brīžiem ne pārāk vīrišķīgu spēli, vajadzēja agresīvāk. Plānu neizpildījām pilnībā. Uzbrukumā pasīvi. Pret daudziem ukraiņiem, ne jau tikai pret [centru Kirilu] Fesenko bija jāspēlē daudz agresīvāk."

Tagad Latvijai pēdējā spēlē jātiekas ar Igauniju, kur vietējais čempionāts ir labi pazīstams Freimanim. Tomēr basketbolists neuzskata, ka viņam spēle būs īpaša. "Pret igauņiem jāuzvar. Nav jau variantu!"

$duelID=97;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Trešdien savu 26. dzimšanas dienu svin Dairis Bertāns, kurš Latvijas izlases rindās bija rezultatīvākais. Pats basketbolists pēc spēles skumīgi atzina, ka zaudējums vienmēr ir rūgts, bet šoreiz - pat dubultā.

"Domājām, ka uzvarēsim, un tas mums bija galvās. Neizpildījām spēles uzdevumu. Ukraiņi nepārsteidza, spieda uz groza apakšu, kur viņiem ir Fesenko, un no tā mēģināja rast metienus citur," saka Bertāns, kurš neslēpa, ka emocijas bijušas pietiekami un "šādā arēnā varētu kaut trīs spēles dienā aizvadīt".

Bertāns atzina, ka brīžiem varbūt kāds pazaudēja koncentrāciju un nenocīnījās epizodēs par visiem 100%. "Jācīnās par katru situāciju, par katru bumbu, bet brīžiem pārāk viegli atdevām situācijas. Nedrīkstējām zaudēt."

Latvijas izlasei mačā bija pēdējā uzbrukuma tiesības, taču saspēle īsti nesekmējās un Bertānam nācās uzņemties iniciatīvu. "Viņi labi samainījās, neatradām uzbrukumu grozam. Bija pateikts, ka uzreiz spēlējam "pick'n'roll" un jāuzbrūk, bet viņi labi samainījās un nevarēja iedot bumbu iekšā."

Arī Jānis Timma uzsvēra, ka komanda nedaudz atslābinājusies, ko ukraiņi labi izmantojuši. "Mēs neiemetām savus metienus, viņi iemeta smagus metienus, sajuta spēles garšu un tika atpakaļ spēlē. Bija grūti viņus apturēt. Man neiekrita no groza apakšas, citiem brīvi metieni neiekrita, pēdējā epizodē bumba izslīdēja no rokām - tā varētu skaitīt un skaitīt. "

Timma uzskata, ka brīžiem komanda nav nospēlējusi pietiekami agresīvi, ne tikai pret Fesenko. "Grūti apturēt tādu centru, mums nav neviens tik garš un spēcīgs, tāpēc vajadzēja citas aizsardzības sistēmas. Viņš labi nospēlēja, iemeta daudz sodus, ko viņš parasti nedara. Vēl pāris smagi metieni un ukraiņi spēli turēja līdzi. Katrs zaudējums sāpīgs - vai tā būtu Lietuva vai Ukraina. Katra spēle ir vienīgā un jāvinnē. "

"Bet tāds ir basketbols un viss izšķīrās pēdējā metienā. Neko darīt. Izanalizēsim kļūdas un rīt visam jābūt kārtībā. Nav nekāda lielā traģēdija, rīt jāspēlē," apņēmības pilns izšķirošajai kaujai ir Timma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!