Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Spānijas futbola virslīgas klubs "Barcelona" turpina solīto rekonstrukciju, pirmdien atlaistā galvenā trenera Enrikes Setjena pēdās dienu vēlāk dodoties arī kluba sporta direktoram Ērikam Abidalam, otrdien vēsta klubs. Savukārt Setjenu aizstās Rolands Kūmans, otrdien paziņoja kluba prezidents Hoseps Bartomeu.

Jau ziņots, ka pārmaiņas izraisīja sagrāve ar rezultātu 2:8 (1:4) Čempionu līgas ceturtdaļfinālā mačā ar Minhenes "Bayern".

""Barcelona" un Abidals ir panākuši vienošanos par līguma izbeigšanu," savā vietnē paziņoja klubs.

Tāpat kā Setjens arī Abidals samaksājis savu cenu pēc palikšanas bez "La Liga" titula Spānijā un sagrāves Čempionu līgas ceturtdaļfinālā. Šī bijusi pirmā Barselonas vienības sezona kopš 2007. gada, kurā klubs palicis bez nevienas trofejas.

Bijušais Francijas izlases kreisās malas aizsargs, kurš tās rindās laukumā devās 67 reizes, Barselonas vienības rindās spēlēja no 2007. līdz 2013. gadam. Šajā laikā viņam bija arī veselības problēmas un tika veikta aknu transplantācija.

Abidals sporta direktora amatā tika iecelts 2018. gada jūnijā un krita nežēlastībā par trenera Ernesto Valverdes atlaišanu šī gada janvārī.

Bijušais futbolists un citas amatpersonas, kamēr Valverde joprojām bija amatā, devās uz Kataras galvaspilsētu Dohu, lai komandas trenēšanu piedāvātu uzņemties ilggadējam Barselonas kluba pussargam Šavjeram Ernandesam Kreusam jeb Šavi, taču viņš atteicās.

Abidals intervijā vainoja spēlētājus Valverdes atlaišanā, izprovocējot uz dusmām pat parasti diskrēto superzvaigzni Lionelu Mesi. Mesi savā "Instagram" kontā ievietoja ziņojumu, mudinot Abidalu "uzņemties atbildību par saviem lēmumiem" un "nosaukt vārdus".

Savukārt bijušais "Barcelona" pussargs Kūmans kopš 2018. gada ir atbildīgs par Nīderlandes valstsvienību, un pagaidām viņa pienākums būs vadīt izlasi arī nākamā gada atliktajā Eiropas čempionātā un 2022. gada Pasaules kausa izcīņā.

Spānijas informācijas avoti ziņoja, ka Kūmans un viņa aģents pirmdienas vakarā risināja sarunas par divu gadu līgumu, otrajam gadam esot atkarīgam no gaidāmo kluba prezidenta vēlēšanu iznākuma.

"Kūmans nākamajā sezonā būs "Barca" treneris," televīzijā sacīja Bartomeu. "Atbalstītāji viņu labi zina ne tikai kā spēlētāju, bet arī kā treneri."

Kūmans bauda varoņa statusu Barselonā pēc tam, kad Johana Kruifa vadībā viņš guva uzvaras vārtus 1992. gada Eiropas kausa finālā. Tomēr viņa trenera karjera ir bijusi dažāda, un viņš ieradīsies klubā, kurš atrodas krīzes situācijā.

Enrike Setjens trenera amatā izcīnīja 16 uzvaras, četrus neizšķirtus un piecas reizes piedzīvoja sakāves viņa vadītajās 25 spēlēs.

Pēc pirmdien paziņotās Setjena aiziešanas klubs solīja "pamatīgas izmaiņas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!