Latvijas futbola vārtsargs Krišjānis Zviedris līdz sezonas beigām vienojies ar Somijas spēcīgākās līgas klubu Seinajoki JK (SJK), vēsta vienība.

Līgums ar 26 gadus veco vārtsargu, kurš šosezon nav spēlējis, noslēgts līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt uz diviem gadiem.

Bijušais "Liepājas" vārtsargs gan nevarēs klubā debitēt ātrāk par 13.jūliju.

Pirms sezonas Zviedris guva savainojumu un šosezon Latvijas virslīgā nav spēlējis, bet kopumā no 2018.gada izlases kandidāts liepājnieku sastāva aizvadīja 85 spēlēs, 32 reizes paliekot nepārspēts. Tāpat Zviedrim seši mači lietuviešu kluba Klaipēdas "Atalantas" rindās 2019.gadā.

Zviedris Liepājas komandu atstāja maija izskaņā un pēdējas divas nedēļas ir trenējies ar SJK.

"Iespaidi par klubu tiešam ir labi. Pirmais, kas mani pārsteidza bija kluba stadions, tāpat treniņu centrs, sporta zāle, komandas ēdnīca un laukums ir lieliski," vienības mājaslapā citēts latviešu vārtsargs. "Sākumā biju nedaudz noraizējies, par to, ka ir mākslīgā zāle, jo lielāko daļu savas karjeras esmu spēlējis uz dabīgā zāliena. Bet pēc treniņiem sapratu ka laukums ir lielisks. Pat labāks par dabīgo zālienu - gluds un ātrs. Ar to nekādu problēmu nebūs."

SJK norāda, ka Zviedris ilgāku laiku jau bijis kluba redzeslokā.

Iepriekšējā sezonā SJK Somijas čempionātā ierindojās sestajā vietā, bet šobrīd ar 27 punktiem 12 mačos ir trešie. No līderes Kuopio "Palloseura" ("KuPS"), kas aizvadījusi par divām spēlēm vairāk, SJK atpaliek vien par punktu.

SJK nākamajā kārtā sestien viesos tiksies ar Tamperes "Ilves", bet Zviedris debiju nepiedzīvos vismaz līdz 16.jūlijam, kad viņa pārstāvētā vienība izbraukumā spēlēs ar "Lahti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!