Foto: Sputnik/Scanpix

Islandes futbola izlase finansiālu nesaskaņu dēļ nebūs iekļauta jaunajā videospēles "FIFA 17" versijā, paziņojusi valsts Futbola federācija (KSI).

Par Islandes izlases iekļaušanu spēlē tās izstrādātāji "EA Sports" piedāvājuši 15 tūkstošus dolāru (13,6 tūkstoši eiro), kam KSI nav piekritusi, nosaucot savu summu, kas savukārt nav apmierinājusi "EA Sports".

"Viņi tiesības uz mūsu komandu grib dabūt par velti," saka KSI prezidents Geirs Torsteisons. "Mūsu sniegums EURO 2016 parādīja, ka esam diezgan laba komanda un daudzi videospēlē gribētu izvēlēties tieši mūs. Žēl mūsu futbolistus, taču vainojiet tajā "EA Sports". Es uzskatu, ka mums ir jāsaņem atbilstošas summas, ja atdodam tiesības uz savu vārdu. Tas netika darīts pietiekami godīgi un atklāti."

Kā zināms, Islandes futbola izlase līdz ar Velsu kļuva par šāgada Eiropas čempionāta finālturnīra sensāciju, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Jaunākajā futbola spēlē kopumā būs iekļautas 47 nacionālās vīriešu izlases. Zemākā no FIFA ranga, kas tajā būs pieejama, ir Indija, kas rangā ieņem 148. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!