Foto: AP/Scanpix/LETA

Argentīnas futbolists Lionels Mesi ceturtdien izcēlās ar saviem 800. vārtiem profesionāļa karjerā, palīdzot savai valstsvienībai pārbaudes mačā izcīnīt uzvaru.

Argentīnas izlase ar rezultātu 2:0 pārspēja Panamu, izcīnot uzvaru pirmajā spēlē pēc triumfa Pasaules kausa izcīņā. Ar precīzo sitienu Mesi izcēlās 89. minūtē, panākot mača gala rezultātu.

Mesi 672 vārtus guva "Barcelona" sastāvā, kurā nospēlēja 17 sezonas, bet 29 precīzus sitienus izdarījis Parīzes "Saint-Germain" rindās. Argentīnas izlasē viņš guvis 99 golus, un viņam otrdien būs iespēja sasniegt arī 100 gūto vārtu atzīmi valstsvienībā.

Argentīnas izlases futbolists savā karjerā kopumā četras reizes uzvarējis UEFA Čempionu līgā, izcīnījis 10 Spānijas čempionu titulus, reizi uzvarējis Francijas čempionātā, kā arī triumfējis "Copa America" un Pasaules kausā.

2021. gada decembrī 800 vārtus profesionāļa karjerā guva arī Krištianu Ronaldu. Ceturtdien viņš kļuva par izlašu spēlēm bagātāko futbolistu.

Čehs Jozefs Bicans laika posmā no 1931. līdz 1955. gadam 530 spēlēs guvis 805 vārtus, tomēr tur esot ieskaitīti arī neoficiālajās spēlēs izdarītie precīzie sitieni.

Brazīlijas futbola leģendas Pelē un Romario savā laikā esot guvuši pat vairāk nekā 1000 vārtus, tomēr izfiltrējot pārbaudes un starptautisko tūru spēles, viņi oficiālajos mačos gūto vārtu ziņā nav sasniegušu 800 precīzus sitienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!