Foto: F64

Latvijas futbola izlase, neskatoties uz Igaunijas valstsvienības iniciatīvu Baltijas kausa pusfinālā, bija organizēta un spēja parādīt raksturu, kas bija svarīgs faktors uzvarai, sacīja galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Baltijas kausa pusfinālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Igauniju un iekļuva finālā, kurā tiksies ar Islandi.

"Tipiska kausa spēle. Nebija vienkārši, jo pretinieks izskatījās kustīgāks un svaigāks. Liela nozīme bija raksturam un spēles disciplīnai. Šajā ziņā varu tikai atzīmēt mūsu komandu, kas, neskatoties uz pretinieku iniciatīvu, bija organizēta, savās vietās un pacietīga," Latvijas Futbola federācija citēja Kazakeviča teikto. "It sevišķi otrajā puslaikā gribējām kvalitatīvāku spēli, taču nespējām pretiniekam uzspiest pozicionālo bumbas kontroli viņu laukuma pusē. Neteiksim, ka šajā spēlē svarīgākais bija rezultāts, taču, ņemot vērā visus apstākļus, esmu apmierināts ar gala rezultātu un rakstura parādīšanu spēlē, kurā ne viss izdevās tā, kā gribējām."

Kazakevičs spēles kvalitāti raksturoja kā ļoti rudenīgu, un ne viss viņu apmierināja, taču, redzot spēlētāju šābrīža funkcionālo kondīciju, viņš paredzēja grūtu spēli. "Spēles sākums bija katastrofāls. Tur būs, ko analizēt, un būs jāizdara pareizie secinājumi. Pēc tam pirmajā puslaikā mums uzbrukumā daudz kas izdevās, lai arī kopumā, protams, ne viss mani apmierināja. Daudz spēka paņēma mūsu vēlēšanās aktīvi presingot, un no tā cieta kompaktums starp vidējo līniju un aizsardzību," teica treneris.

Latvijas izlasē šajā mačā debitēja aizsargs Daniels Balodis, bet vārtsargs Rihards Matrevics aizvadīja pirmo pilno spēli.

"Bija vairāki spēlētāji, kuri bija ar lielu jautājumu, vai spēs nospēlēt 90 minūtes. Maiņas šoreiz arī spēli jūtami nepastiprināja. Esmu apmierināts ar Riharda Matrevica un Daniela Baloža debijām – viņi abi aizvadīja pietiekoši pozitīvu spēli," teica Kazakevičs.

Situācijās, kad spēle nevedas, svarīgi, lai komanda paliek spēlē un saprot, ar ko var pretendēt uz pozitīvu rezultātu. "Šovakar pacietība, raksturs un pašatdeve bija augstākajā līmenī. Tikās divas aptuveni līdzvērtīgas komandas, no kurām viena šoreiz izskatījās svaigāka," norādīja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!