Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Jaundibinātā Latvijas futbola kluba "Liepāja" pieteikumā startam Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā iekļauts arī vienības prezidents Māris Verpakovskis.

Kā zināms, Verpakovskis janvārī paziņoja par karjeras beigām, atstājot Grieķijas augstākās līgas vienību "Ergotelis", lai glābtu profesionālo futbolu savā dzimtajā Liepājā, jo pastāvēt bija beigusi "Liepājas metalurgs" komanda.

Līdz šim Latvijas valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Verpakovskis no plašiem komentāriem par savu nākotni izvairījies, bet viņš lika manīt, ka vairs negatavojas doties laukumā.

"Liepājas" komandas pieteikumā iekļauti trīs ārzemju spēlētāji - Japānas aizsargs Keisuke Hošino, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Japānas pēc spēka ceturtās līgas komandu Točigi "Uva", kā arī slovāks Ivans Peča un Latvijā ilgstoši spēlējušais argentīnietis Kristians Torress.

Visvairāk leģionāru pieteikts Jūrmalas "Spartaks" komandā, kuras rindās sezonu uzsāks 11 ārzemnieki - četri ganieši, divi Kolumbijas futbolisti, divi bosnieši un divi krievi, kā arī viens gruzīns. Tāpat pa deviņiem leģionāriem pieteikti "Jūrmalas" un Rīgas "Daugavas" komandās, turklāt galvaspilsētas vienībai septiņi no tiem ir Lietuvas pārstāvji. Pieminēšanas vērta ir arī 42 gadus vecā kādreizējā Latvijas izlases aizsarga Artūra Zakreševska iekļaušana Rīgas "Daugavas" pieteikumā.

Čempionvienība "Ventspils" saglabājusi sastāvu, kāds tai bija jau virslīgas Ziemas kausa laikā, bet no ārzemniekiem bez pagājušās sezonas leģionāriem pieteikts vien spāņu aizsargs Fransisko Insa, par ko vienība bija pavēstījusi jau iepriekš.

Vienu leģionāru šosezon piesaistījusi "Jelgavas" komanda, bet "Metta"/"Latvijas Universitāte" nu jau kārtējo reizi gatavojas cīnīties bez ārzemniekiem.

Savukārt virslīgas debitantes "Daugavpils" A pieteikumā ir tikai deviņi futbolisti, bet pārējie atrodami tā sauktajā B pieteikumā, kurā iekļauti spēlētāji, kuri dzimuši 1992.gadā vai vēlāk.
Kā zināms, pagājušajā piektdienā no Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus tika izslēgtas spēcīgās "Skonto" un Daugavpils "Daugavas" vienības. Vienībām līdz piektdienai ir laika, lai iesniegtu apelāciju, bet pēc tam tā tiks izskatīta līdz 20.martam. Tas kalpoja par iemeslu, lai sezonas sākumu pārceltu par nedēļu vēlāk uz 21.martu.

Kā ziņots, "Skonto" komanda dalībai sacensībās nav pielaista nodokļu parādu dēļ, bet "Daugava" licenci nav saņēmusi, jo tai nav izveidota kluba struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija.
Abiem klubiem kā pērnā čempionāta medaļniekiem jaunajā sezonā ir garantēts starts UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, tomēr pašlaik izcīnīto ceļazīmju liktenis vēl nav zināms.

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Savukārt Daugavpils "Daugava" līdz šim vienīgo reizi par valsts čempioni kļuvusi 2012.gadā.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un 2012.gada čempionus Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvējus "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!